Φόβοι για εκτός ελέγχου καθυστερήσεις στα αεροδρόμια το καλοκαίρι

20:53 18/5/2021 - Πηγή: Fimotro

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου διαχείρισης των αεροδρομίων του Παρισιού δήλωσε σήμερα ότι ανησυχεί για πιθανή “αποκάλυψη” όσον αφορά τους χρόνους αναμονής μετά την προσγείωση των αεροπλάνων φέτος το καλοκαίρι, δεδομένου του πολλαπλασιασμού των ελέγχων λόγω της υγειονομικής κατάστασης.

“Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι η διαχείριση των πολλαπλών ελέγχων, των τεστ και του διπλού συνοριακού ελέγχου της συνοριακής αστυνομίας”, δήλωσε

ο Ογκουστέν ντε Ρομανέ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου των Αερολιμένων του Παρισιού (ADP), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η κίνηση των επιβατών στο Ορλί και το Ρουασί τον Απρίλιο έφτασε μόλις το 13,9% του αριθμού των ταξιδιωτών τον ίδιο μήνα του 2019, πριν από την πανδημία, αλλά ο όμιλος ADP αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά μέσο όρο πάνω από 35% κατά τη διάρκεια του 2021, κυρίως λόγω των καλοκαιρινών ταξιδιών που μπορούν και πάλι να γίνουν προς ορισμένους προορισμούς.

Παρότι οι χρόνοι αναμονής για τις διατυπώσεις κατά την άφιξη είναι επί του παρόντος ανεκτοί, η εισροή (των ταξιδιωτών) του καλοκαιριού θα τους κάνει μη διαχειρίσιμους δεδομένων των περιορισμών που έχουν συσσωρευτεί από την αρχή της κρίσης της Covid-19, σύμφωνα με τον ADP.

“Έχουμε πρόσθετους ελέγχους που επιβάλλονται στους επιβάτες λόγω της υγειονομικής κατάστασης, πρώτος αστυνομικός έλεγχος με τα διαβατήρια, στη συνέχεια υποχρεωτικό μοριακό τεστ (PCR) για όσους καταφθάνουν από κόκκινες (με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, σ.σ.) χώρες, και μετά δεύτερο πέρασμα μπροστά από την αστυνομία”, απαρίθμησε ο Ντε Ρομανέ.

“Σήμερα αυτό που με ανησυχεί περισσότερο από όλα είναι η συζήτηση με το υπουργείο Εσωτερικών για να αποτρέψουμε φέτος το καλοκαίρι να γίνει ‘αποκάλυψη’ σε σχέση με τους χρόνους αναμονής για τους επιβάτες”, υπογράμμισε.

The post Φόβοι για εκτός ελέγχου καθυστερήσεις στα αεροδρόμια το καλοκαίρι appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα