Φωφη σε βενιζελο : η βαβυλωνια δεν ισχυει για κανενα

23:03 21/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Σήκωσε το γάντι η Φώφη Γεννηματά στην αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου περί Βαβυλώνιας αιχμαλωσίας - εννοώντας ότι θα επανεξετάσει τη στάση του από τα αποτελέσματα του συνεδρίου- τονίζοντας...
στην ομιλία της ότι αν δεν υπάρξουν καθαρές λύσεις που να οδηγούν στην αναγέννηση του χώρου μέσα από την βάση της παράταξης, τότε η Βαβυλώνια αιχμαλωσία δεν ισχύει για κανένα.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ακόμη:

Για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ

-Χρειαζόμαστε ένα όραμα για τον πολιτικό μας χώρο. Όχι για
χώρο που αναδεικνύει, χαρισματικούς αρχηγούς . Θέλουμε «πρώτους» στο πλαίσιο συντροφικής συλλογικότητας. Στο σημείο που βρισκόμαστε είναι λάθος να κλειστούμε εντός των των τειχών.

- Έχουμε ανάγκη από ένα Γενικό Προσκλητήριο για τη διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού και πολιτικού συνασπισμού εξουσίας στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, στο χώρο της «κεντροαριστεράς» που θα εκφράσει αυτό το όραμα και θα δώσει περιεχόμενο στην ελπίδα.

Για την ανάγκη ύπαρξης του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας

Η ισχυρή παρουσία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας, συνδέεται με την αποτελεσματική λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, με το στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της οικοδόμησης ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους. Αυτό τον πολιτικό χώρο δεν μπορεί να τον καλύψει, ως έχει, κανένα από τα κόμματα του χώρου στην κατάσταση που είναι σήμερα, του ΠΑΣΟΚ μη εξαιρουμένου. Αυτό τον πολιτικό χώρο, επίσης, όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν, δεν μπορεί και δεν θα τον καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για το Συνέδριο

- Είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη η πίστη μου οτι χρειαζόμαστε μια νέα συλλογικότητα. Η αναγκαία συλλογικότητα πρέπει να στηρίζεται σε κανόνες και σε αξίες.

- Κανένα διαδικαστικό εφεύρημα, πολύ περισσότερο καμιά καταστατική εκτροπή, δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη συλλογικότητα. Η συλλογικότητα πρέπει να είναι καταστατική και αξιακή. Να είναι κοινή μας κατάκτηση ως πολιτική αντίληψη και πράξη, να μην εξαρτάται , να μην επαφίεται και να μην εξαντλείται μόνο στον "Πρώτο".

- Είναι η ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα, για να μπει φρέσκος αέρας. Αρκεί να μην μετατραπεί για άλλη μια φορά σε πεδίο αναμέτρησης μηχανισμών και προσωπικών φιλοδοξιών. Ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν οδηγήθηκε σε οργανωτικές διαδικασίες με διαδικαστικές διαφωνίες. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να ολοκληρωθεί μία διαδικασία διαδοχής, χωρίς τήρηση του καταστατικού και διαδικαστική συμφωνία. Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, γιατί η διαφωνία που υπάρχει δεν είναι διαδικαστική αλλά βαθειά πολιτική.

- Επιτέλους, καθαρά λόγια. Όχι άλλα μισόλογα, ασάφειες και αμφιθυμίες. Δεν προτείνω τίποτα άλλο, παρά μία ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ, στηριγμένη, σε ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, βασισμένη σε ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, θεμελιωμένη πάνω σε ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΑΞΙΕΣ.
Keywords
Τυχαία Θέματα