''φαρος μεσα στο σκοταδι ο συριζα''...

20:49 26/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Ως «φάρο μες το σκοτάδι» χαρακτηρίζει η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές...
Η εφημερίδα αναφέρει πως υπάρχει εναλλακτική για την εξασθενημένη από την κρίση, φαλκιδευμένη από την ανεργία και χωρίς πλέον αυταπάτες Ελλάδα η οποία -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- «γαντζώνεται από ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με έναν φάρο μέσα στο σκοτάδι».

Μάλιστα, γράφει και για το ΠΑΣΟΚ,
τονίζοντας πως εξασφαλίζει μια οριακή πλειοψηφία η οποία «επιτρέπει να συνεχισθεί η διακυβέρνηση της χώρας».

Όμως, η «La Repubblica» δεν είναι το μόνο ιταλικό μέσο που αναφέρεται με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στη νίκη ΣΥΡΙΖΑ.

Η «La Stampa» γράφει ότι για πρώτη φορά, η Αριστερά κερδίζει με ουσιαστική διαφορά, με ποσοστό που θα της έδινε, θεωρητικά, την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αθήνας, ωστόσο, τονίζει ότι δεν καταφέρνει να αναγκάσει σε παραίτηση την κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στην Χρυσή Αυγή η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «παρά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής συμμορίας κατά πολλών βουλευτών της, το φιλοναζιστικό κόμμα κατάφερε να ξεπεράσει το 9%».

Από την πλευρά της η «Il Messazzero» αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη δύναμη στη χώρα, πέρα από κάθε δυνατή αμφιβολία».

Σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος τονίζει ότι «η δέσμευση του κόμματός του είναι να πετύχει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία».

«Στην Ευρώπη, θα συνεχίσουμε να θέτουμε με μεγάλη έμφαση το δίκαιο αίτημά μας για την καταβολή, στο ακέραιο, των γερμανικών αποζημιώσεων» προσθέτει ο κ. Γλέζος.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα