Φακελος ερτ συνεχεια… μερος 6ο, νεα προσωπα στο ραδιομεγαρο, ρουσφετια!

13:28 12/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η ΕΡΤ συνεχίζει την προσπάθεια της αναγέννησης με προγράμματα που εμπλουτίζονται από δημοσιογραφικές έρευνες, εκπομπές λόγου, με νέα πρόσωπα. Όπως ο Στάμος Ζούλας, Δημήτρης Κατσίμης (κρατήστε αυτά τα ονόματα) και...
άλλοι. Η ΕΡΤ με τους τεχνικούς έχει εγκαταστήσει πομπούς και αναμεταδότες σχεδόν σε όλη τη χώρα και η ασπρόμαυρη εικόνα φθάνει σε κάθε σπίτι.

Στη Θεσσαλονίκη
με εντολή της διοίκησης ο Τέρενς Κουίκ οργανώνει και λειτουργεί κοντά στην γεωργική σχολή το πρώτο ενημερωτικό τμήμα της ΕΡΤ Θεσσαλονίκης με μικτό προσωπικό ραδιομεγάρου-Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες των ειδήσεων και της ενημέρωσης. Οι ειδήσεις αποκτούν ηλεκτρονικές κάμερες λήψης, και μεταφέρουν πιο γρήγορα τα γεγονότα, αρχής γινομένης από τις εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 1977. Με επιτυχία όμως χρησιμοποιήθηκαν οι ηλεκτρονικές κάμερες 18 μέρες νωρίτερα στις 2 Νοεμβρίου στο τραγικό γεγονός των πλημμυρών που ξέσπασαν στην Αττική και πλημμύρισε η Αθήνα με 9 νεκρούς.

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 18 Οκτωβρίου του ΄81. Η μάχη όμως για την τελική αναμέτρηση έχει ξεκινήσει μήνες πριν και η πόλωση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καθημερινά μεγαλώνει. Η ΕΡΤ είναι το μήλον της έριδος, γιατί από αυτή ξεκινάει η ενημέρωση και προπαγάνδα του κυβερνητικού έργου.

Στην ΕΡΤ ξεκινάει μια νέα εποχή σε μια προσπάθεια να μπει και αυτή στο Club της έγχρωμης τηλεόρασης. Γάλλοι τεχνικοί φτάνουν στο ραδιομέγαρο και από το 1980 κάνουν τις πρώτες δοκιμές. Μεταξύ των τριών συστημάτων Γερμανικού PAL, Γαλλικού SECAM και Αμερικάνικου NTSC, ο Καραμανλής ως Γαλλοθρεμένος προτιμά το Γαλλικό αν και δεν είναι το πλέον ενδεδειγμένο καθώς υπάρχουν διαφωνίες από τους τεχνικούς της ΕΡΤ. Στο ραδιομέγαρο παράλληλα έχουν φτάσει οι πρώτες εξωτερικές έγχρωμες μονάδες O.VAN για απε΄ευθείας μεταδόσεις με 3-5-7 κάμερες, που παίξουν στη συνέχεια σημαντικό ρόλο στη μετάδοση η μαγνητοσκόπηση προεκλογικών συγκεντρώσεων.

Στη διοίκηση της ΕΡΤ έχουμε αλλαγές στην ιεραρχία. Όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο αφηγημά μας, μετά τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου Γιώργου Οικονομόπουλου πρόεδρος διορίζεται ο Κωνσταντίνος Ξυπολιάς. Έχουμε όμως και άλλες αλλαγές στην ιεραρχία. Ο Γιώργος Στεφανάκης έγκριτος νομικός διορίζεται βοηθός γενικός προγράμματος και ο Δημήτριος Φακλής διευθυντής προσωπικού, σε βοηθό γενικό διοίκησης διαχείρισης(μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που θα μπορούσε κανείς να γράψει ολόκληρο βιβλίο.

Για πολλούς ο Δ.Φ., είναι δίκαιος, ειλικρινής αλλά πολύ αυστηρός. Έκανε ελέγχους στο ραδιομέγαρο όλο το 24ωρο ξαφνικά, ακόμα και ξημερώματα η άγρια μεσάνυχτα. Άνοιγε ξαφνικά πόρτες και έκανε ελέγχους εάν το προσωπικό εργαζόταν η βρισκόταν στις θέσεις του. Ειδικά στις ειδήσεις έπεφτε «σύρμα» και οι μηχανές των κοριτσιών που δακτυλογραφούσαν έπαιρναν φωτιά χωρίς αντικείμενο διότι δεν ήθελε να βλέπει κόσμο να κάθετε. Τις δίωρες άδειες εξόδου που έδιναν οι προϊστάμενοι έκανε συχνά παρατηρήσεις ότι ήταν υπερβολικά πολλές και άνευ λόγου. Μάλιστα λέγεται ότι είχε κάνει και έφοδο σε ξενοδοχείο της περιοχής που σύχναζαν «επισκέπτες του». Είχε την καλύτερη πληροφόρηση για το προσωπικό του ραδιομεγάρου που δεν έχουν ούτε μυστικές υπηρεσίες. Ο δεύτερος που είχε τέτοιες ικανότητες ήταν ο Μ. Δημητρίου κρατήστε αυτό το όνομα).

Μέσα σε φορτισμένο τηλεοπτικό κλίμα καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές, έχουμε ένα ακόμα ατύχημα. Σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ στο κτήριο της Μουρούζη ο γενικός διευθυντής Κωνσταντίνος Χόνδρος παθαίνει βαρύ εγκεφαλικό και λίγες μέρες αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή. Τη θέση του αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας τύπου, Νίκος Δεληπέτρος τον οποίο στέλνει ο υφυπουργός τύπου, Α. Τσαλδάρης ενόψει και των εκλογών του Οκτωβρίου. Διευθυντής ειδήσεων αναλαμβάνει ο Αρίστος(Άρης) Μπουλούκος στη θέση του Βαγγέλη Μπίστικα που έχει αποχωρήσει.

Οι εκλογές φέρνουν πάντα νέους διορισμούς. Στην ΕΡΤ γίνονται «διαγωνισμοί» προσλήψεων η διορίζονται πρόσωπα με ρουσφέτια ή γίνεται προσπάθεια να τακτοποιηθεί περισσότερος κόσμος-χωρίς να είναι απαραίτητα πρόσωπα του κυβερνώντος κόμματος, όπως θα δούμε σε άλλη ανάρτηση-που πιστεύουν ότι θα φέρουν ψήφους.

Στο ραδιομέγαρο φίλοι και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ οργανώνονται με τον καλύτερο τρόπο βλέποντας ότι η ώρα για την εξουσία πλησιάζει. Υπάρχουν και πολλοί τολμηροί που πουλάνε κουπόνια του κόμματος. Από την άλλη η ΕΡΤ προσπαθεί να τακτοποιήσει τα τελευταία ρουσφέτια και διορισμούς. Ιούνιος 1981 η προτελευταία φουρνιά προσλήψεων. Μέσα σε αυτή και δακτυλογράφοι. Εδώ εμφανίζεται και η Ρουλά Κορομηλά… Λεπτομέρειες για την αποκατάσταση της αλήθειας στην επόμενη ανάρτηση!

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 7ο διορισμοί συνέχεια, Εδώ και τώρα αλλαγή προεκλογικές συγκεντρώσεις, εκλογές. Μείνετε κοντά μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα