Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 65ο, αλλαγες, προσληψεις, σπαταλες και πολιτικες αναταραξεσ!

12:16 7/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Ο Παν-Παν μετά από 9 χρόνια στην προεδρία της ΕΡΤ και του διευθύνοντος συμβούλου, αποχωρεί η αποπέμπεται από το ραδιομέγαρο, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια. Βέβαια δεν μένει χωρίς δουλειά...
Όλα τα στελέχη που πέρασαν από την ΕΡΤ απολαμβάνοντας όλων των προνομίων και μάθαιναν τηλεόραση(στου κασίδη το κεφάλι), έβρισκαν εύκολα δουλειά αποχωρώντας από το ραδιομέγαρο. Ήταν «μάγκες» και είχαν κάνει τα κουμάντα τους μέσα από τις δημόσιες σχέσεις
και διευκολύνσεις που παρείχαν στα επόμενα αφεντικά τους.

Φεύγοντας ο Παν-Παν πίσω του άφησε όπως αναφέραμε στη χθεσινή ανάρτηση πέρα από συντρίμμια και το σκάνδαλο «Διονύσιος Σολωμός» που κόστισε δεκάδες εκατομμύρια, δεν γυρίστηκε ποτέ και η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια.
Στην υπόθεση «Σολωμός» εμπλέκεται και ο γενικός διευθυντής Κωνσταντίνος Αλαβάνος, ο οποίος αποπέμφθηκε ή αποχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Παν-Παν, το 2002.

Ο Κ. Αλαβάνος δεν έμεινε χωρίς δουλειά. Είχε φροντίσει γι΄αυτόν ο Απόστολος Κακλαμάνης πρόεδρος της βουλής. Του ανέθεσε τη γενική διεύθυνση του καναλιού της βουλής, αφού το είχε αναβαθμίσει και μετέδιδε κανονικό πρόγραμμα. Έτσι δεν έφταναν τα ιδιωτικά κανάλια, ο πρόεδρος της βουλής απέκτησε το δικό του κανάλι. Ο Κ. Αλαβάνος δεν έχασε την ευκαιρία και πήρε μαζί του και μερικά πρόσωπα από την ομάδα που είχε στην ΕΡΤ.

Τη θέση του Παν-Παν στο ραδιομέγαρο το 2002, παίρνει ένας γνωστός και έμπειρος δημοσιογράφος. Ο Άγγελος Στάγκος. Κάνει διάφορες αλλαγές σε διευθυντικές θέσεις με τη συναίνεση των συνδικαλιστών που όπως έχουμε ξαναγράψει η γνώμη τους βαραίνει τις αποφάσεις της διοίκησης. Το βάρος πέφτει στην Ολυμπιάδα της Αθήνας. Για τις ανάγκες γίνονται νέες προσλήψεις και το χρήμα ρέει σαν ποτάμι, μέχρι τις εκλογές του 2004.

Η τηλεοπτική απειρία όμως και οι φατρίες της ΕΡΤ, τον οδηγούν σε υλοποίηση αποφάσεων με σπατάλες και νέα οικονομικά σκάνδαλα. Ένα από αυτά είναι το Olympic Trophy. Μια πρόταση του εντεταλμένου συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργου Χουλιάρα, στην οποία αργότερα ενεπλάκη και ο επόμενος πρόεδρος Χ. Παναγόπουλος για παράβαση καθήκοντος χαλάει το προφίλ του.
Η υπόθεση αφορούσε στην παραγωγή με τίτλο Olympic Τrophy που κόστισε στην ΕΡΤ 1,3 εκατ. ευρώ και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ως αντικείμενό της είχε τη διακίνηση της Ολυμπιακής ιδέας και την παραγωγή της, είχαν αναλάβει από κοινού η ΕΡΤ και η εταιρεία «Άνωση» του Μπόμπολα(εκεί αρθρογραφούσε μετά την ΕΡΤ και ο Παν-Παν στο «Έθνος»)την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (2003 – 2004). Θα δούμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση την εμπλοκή της δικαιοσύνης και την καταδίκη των υπευθύνων.

Οι προσλήψεις στην ΕΡΤ με το πρόσχημα των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα έχει ανάψει φωτιές, καθώς στο ραδιομέγαρο γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς αγώνες το καλοκαίρι του 2004, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Μαρτίου, πριν την Ολυμπιάδα, αλλά και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Στη ΝΔ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το χρηματιστήριο έχει πάρει την κατηφόρα και το ΠΑΣΟΚ χάνει συνεχώς έδαφος. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ. Ακόμη, ιδιωτικά κανάλια και Τύπος που παραδοσιακά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει και το εγκαταλείπουν και μόνο η ΕΡΤ δίνει τη μάχη υπέρ της κυβέρνησης. Η μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση σφυροκοπά τον Κώστα Σημίτη και την κυβερνησή του καθημερινά, ενώ ο ίδιος μιλάει για πολιτική «εκτροπή». Μάλιστα σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το κλίμα, παραχωρεί συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης στις 8 Απριλίου 2002 στην ΕΡΤ-ΝΕΤ ή οποία μεταδίδεται από όλα τα ιδιωτικά δίκτυα.

Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ δεν χρειάζεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο Θ. Ρουσσόπουλος κάνει τη συνηθισμένη δουλειά του εκπροσώπου, αν και μέσα στο κόμμα δεν έχει ιδιαίτερη εκτίμηση αφού δεν είναι κομματικό στέλεχος και δεν προέρχεται από τους κόλπους της ΝΔ. Όπως έλεγαν στελέχη, είναι ένας μέτριος δημοσιογράφος(με απολυτήριο λυκείου) χωρίς πανεπιστημιακές σπουδές και κομματική εμπειρία, με μια εκπομπή στο MEGA και τα ρεπορτάζ.

Στο γραφείο Τύπου έχει διοριστεί ο Γιάννης Ανδριανός, που κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές επάγγελμά του ή την ιδιότητά του(με απολυτήριο λυκείου). Ειρήστω εν παρόδω, όταν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν εκπρόσωπος της ΝΔ και άκουγε Ανδριανός έβγαζε την «μπέμπελη». Τον είχε απομονώσει σε ένα γραφείο για να μαζεύει τα αποκόμματα του επαρχιακού Τύπου που έγραφαν για το κόμμα. Το γραφείο Τύπου το κράτησε ο ίδιος ο Άρης με βοηθό την επικοινωνιολόγο Τζίνα Δραγώνα.

Για την ιστορία να πούμε ότι Άρης και Γιάννης είχαν βρεθεί μαζί με προϊστάμενο τον Κώστα Καραμανλή στον πολιτικό σχεδιασμό επί προεδρίας Εβερτ 93-97. Ο Έβερτ ως Δήμαρχος είχε πάρει τον Γιάννη Ανδριανό σαν το παιδί για όλες τις δουλειές. Όταν έγινε πρόεδρος της ΝΔ τον έβαλε στον πολιτικό σχεδιασμό για το μεροκάματο. Το πώς έγινε δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, ας ερωτηθεί η διεύθυνση της «Απογευματινής» και οι δημοσιογράφοι της. Όσο για ελεύθερο ρεπορτάζ σε έντυπα η διάφορα ΜΜΕ, δεν γνωρίζω-αν, που, και πόσα χρόνια εργάστηκε-ούτε είναι ώρα να πούμε περισσότερα. Όταν χρειαστεί εδώ είμαστε. Για να μην σας κουράσω περισσότερο όμως οι εκλογές που έρχονται δείχνουν νίκη της ΝΔ το 2004.

Ο Σημίτης αντιλαμβάνεται ότι θα χάσει τις εκλογές και χρίζει πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου για να μην χρεωθεί τη ήττα. Οι εκλογές διεξάγονται στις 7 Μαρτίου 2004. Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για περιοδείες πολιτικών, ομιλίες και παραμύθια πολιτικών αρχηγών μέσα από συγκεντρώσεις σε πλατείες και γυμναστήρια. Αυτό έχει καταντήσει ρουτίνα. Η ΕΡΤ ενόψει της Ολυμπιάδας είναι καλά θωρακισμένη με ηλεκτρονικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Την Κυριακή το βράδυ 7 Μαρτίου 2004 από πολύ νωρίς η νίκη της ΝΔ είναι δεδομένη. Τα τελικά αποτελέσματα της δίνουν πλήρη αυτοδυναμία. ΝΔ 45,36 165 έδρες, ΠΑΣΟΚ 40,55 117 έδρες ΚΚΕ 5,90 12 έδρες και ΣΥΡΙΖΑ(Κωνσταντόπουλος) 3,26 6 έδρες. ΛΑΟΣ(Καρατζαφέρης) και ΔΗΚΚΙ(Τσοβόλας) αποτυγχάνουν να μπουν στη βουλή.

Η κυβέρνηση Καραμανλή ορκίζεται στις 10 Μαρτίου. Άρχοντας για την ΕΡΤ και τα ΜΜΕ αναλαμβάνει ως υπουργός επικρατείας ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος και γίνεται πανίσχυρος και alter ego του Καραμανλή. Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο Γιάννης Ανδριανός. Το δίδυμο έχει …δέσει!!! Ήταν τόσο επιτυχημένο, το μοντέλο που το ζήλεψε ο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εφαρμόζει ακριβώς το ίδιο ο Νίκος Παππάς και Θοδωρος Μιχόπουλος, ο άνθρωπος των χιλιάδων ευρώ της ΕΡΤ με τις γνώσεις του Ανδριανού.

Ο Καραμανλής έχει μπροστά του δύο προκλήσεις. Την ομαλή και άρτια διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων τον Αύγουστο και τις ευρωεκλογές που προηγούνται στις 13 Ιουνίου 2004. Στις ευρωρκλογές η ΝΔ κερδίζει με 43,01 και 11 έδρες, ΠΑΣΟΚ 34,03 και 8 έδρες, ΚΚΕ 9,48 και 3 έδρες και ΣΥΝ(Κωνσταντόιπουλος) 4,16 και 1 έδρα.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες γίνονται με επιτυχία και η κυβέρνηση Καραμανλή παίρνει τα εύσημα. Στην ΕΡΤ αρχίζουν αλλαγές και καρατομήσεις με νέες προσλήψεις ειδικών «συμβούλων» και «στελεχών».

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια… μέρος 66ο, νέα πρόσωπα στο ραδιομέγαρο, σπατάλες, έρωτες μίση πάθη, χρήμα. Με δυο λόγια «βίος και πολιτεία».
Keywords
φακελος, ΕΡΤ, προσληψεις, προσληψεις, φακελος, διονύσιος σολωμός, ολυμπιακοί αγώνες, ριο 2016, βουλη, αθηνα, εκλογες, νέα, olympic, εταιρεία, καλοκαιρι, ιουνίου, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, δημοσκοπηση, mega, αρης, εβερτ, ΕΣΗΕΑ, μμε, παπανδρεου, ΚΚΕ, alter, ego, συριζα, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κακλαμανης, χρηματιστηριο, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, καρατζαφερης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, αποτελεσματα, γνωμη, δουλεια, εδρα, ηττα, μμε, νετ, προγραμμα, ωρα, ego, mega, olympic, αγωνες, ανδριανος, ανθρωπος, βραδυ, γινεται, γινονται, διευθυνση, διδυμο, δικτυα, εγινε, εδαφος, εδω ειμαστε, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, εκτιμηση, εντυπα, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, ιδιο, υποθεση, θοδωρης, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, λογια, νικη, ομαδα, παραμυθια, παιδι, σημιτης, τυπος, υλοποιηση, χρημα, κωνσταντινος, δουλειες, ερωτες, γνωσεις, ιουνίου, κυριακη, μπροστα, θεσεις
Αναζητήσεις
olympic trophy ert
Τυχαία Θέματα