Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μέρος 46ο, τηλεοπτικες μεταδοσεις βουλης, ειδικο δικαστηριο!

11:30 9/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Ο νέος τηλεοπτικός άνεμος που πνέει στο ραδιομέγαρο, έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Να μεταδίδει ζωντανά όλες τις συνεδριάσεις της βουλής για την «κάθαρση», τις οποίες παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρων όλοι οι Έλληνες...

Το σκάνδαλο Κοσκωτά και οι κατηγορίες για μέλη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ απασχολούν την καθημερινή επικαιρότητα. Και όλα αυτά μέσα στο καλοκαίρι
που ο κόσμος είναι έτοιμος να απολαύσει τις διακοπές του, βαδίζοντας παράλληλα στις επόμενες εκλογές.

Στις 7 Ιουλίου 1989, 144 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέτουν πρόταση για ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων πέντε υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Η βουλή καλείται να πάρει απόφαση εάν θα παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργούς στο Ειδικό Δικαστήριο. Όλες αυτές οι συνεδριάσεις της βουλής μεταδίδονται μέσω της ΕΡΤ απ΄ευθείας σε όλη την Επικράτεια.

Στις 18 Ιουλίου μετά από ψηφοφορία, η ολομέλεια του κοινοβουλίου αποφασίζει την παραπομπή των κατηγορουμένων σε προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Έτσι η βουλή ανοίγει τον δρόμο για την παραπομπή των υπευθύνων του σκανδάλου! Η προανακριτική επιτροπή της βουλής αναλαμβάνει αμέσως δουλειά, μέσα σε κλίμα έντασης και κατηγοριών για σκευωρία και συκοφάντηση. Η ένταση αυτή δεν εμποδίζει τα στρατηγεία των κομμάτων να οργανώνονται για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν πριν κατατεθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, ότι η απόφαση θα είναι παραπεμπτική.

Στις 11 Σεπτεμβρίου κατατίθεται το πόρισμα που αποδίδει ευθύνες στον Ανδρέα Παπανδρέου για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και το σκάνδαλο Κοσκωτά. Το θέμα πάει στη βουλή για να αποφασίσει ναι ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η προανακριτική επιτροπή με την καταθεσή της, παραπέμπει στο Ειδικό Δικαστήριο για την «υπόθεση Κοσκωτά» τον Ανδρέα Παπανδρέου, μαζί τους υπουργούς της κυβέρνησής του, Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα, Γεώργιο Πέτσο και Δημήτρη Τσοβόλα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατηγορείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Τα βλέμματα όλων όμως είναι στραμμένα στη Θεσσαλονίκη και τα εγκαίνια της 54ης ΔΕΘ (9-18) Σεπτεμβρίου που είναι και το προεκλογικό ορμητήριο των πολιτικών.

Όλα τα κόμματα ετοιμάζουν τα πολεμοφόδια τα οποία θα ρίξουν στη μάχη των εκλογών για να πείσουν τους ψηφοφόρους μέσα από τον τηλεοπτικό φακό της ΕΡΤ, καθώς τα φώτα και η προβολή ανήκουν στη συμπρωτεύουσα. Τα εγκαίνια της ΔΕΘ όμως συμπίπτουν όχι μόνο με την προεκλογική περίοδο, αλλά και με την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο. Τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα κάνει η κυβέρνηση Τζανή Τζανετάκη.

Στη βουλή θα γίνει ψηφοφορία για τον καθένα χωριστά και τις κατηγορίες παραπομπής που τους βαρύνουν. Οι συνεδριάσεις μεταδίδονται ζωντανά με τις ομιλίες των κατηγορουμένων από την ΕΡΤ, που συγκλονίζουν!

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 47ο,ομιλίες βουλή, ενημέρωση, ΔΕΘ!
Keywords
Τυχαία Θέματα