Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 35ο, νεα εποχη, ανοιγουν πορτες και παραθυρα του ραδιομεγαρου!

14:35 25/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Το βράδυ των εκλογών στο ραδιομέγαρο απολαμβάνουν τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Μέσα στις ειδήσεις το ουίσκι ρέει άφθονο. Από πολύ νωρίς όλες οι ενδείξεις που υπήρχαν έδειχναν την άνετη...
νίκη του Α. Παπανδρέου. Μια νέα εποχή μαζί με τη δεύτερη τετραετία του κινήματος
αρχίζει για την ΕΡΤ, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3.

Ο Δημήτρης Μαρούδας μετά τις εκλογές παραδίδει τα ηνία της ενημέρωσης και τον έλεγχο του Τύπου και της ΕΡΤ στον Κώστα Λαλιώτη στις 26 Ιουλίου 1985. Στην Κατεχάκη, μετά το Σούλη Αποστολόπουλο που είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΕΡΤ2 με το ν.1288/82 που πέρασε στο δημόσιο από τη στρατιωτική διοίκηση, έχει αντικαταστήσει ο Γιώργος Τσουγιόπουλος, τον οποίο αντικαθιστά νέος πρόεδρος, και μετέπειτα υπουργός, ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Στο ραδιομέγαρο, ο Κώστας Μπέης πρόεδρος και ο Θοδωρος Χαλάτσης στη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ παραμένουν με υπεύθυνο προγράμματος τον Νίκο Σωτηριάδη. Στις ειδήσεις βρίσκεται ο Γιάννης Βουτσινάς με διάφορες παραλλαγές στους αρχισυντάκτες για να υπάρχει πλήρης ο έλεγχος της ενημέρωσης.

Τα επιτελεία των δυο καναλιών δίνουν νέες εκπομπές και παραγωγές σε φίλους και γνωστούς, ενώ ξεκινάνε και προσλήψεις fast track διαφόρων ειδικοτήτων ή ανεπάγγελτων στους οποίους/ες απονέμουν διάφορες ειδικότητες.

Στο προσκήνιο έχει έρθει και η Δήμητρα Λιάνη με το συζηγό της Αλέξη Καπόπουλο. Και οι δυο έχουν πάρει μια σειρά εκπομπών 13 επεισοδίων με θέμα την ισότητα των δυο φίλων. Η παραγωγή είναι για την ΕΡΤ και όλη η επεξεργασία γίνεται στο ραδιομέγαρο. Διευθυντής παραγωγής είναι ο Γιάννης Γενιτσαργιώτης. Ένα έμπειρο πρόσωπο του ραδιομεγάρου με κινηματογραφική προϋπηρεσία.

Οι προσλήψεις διμηνιτών αλλά και επίσημες προσλήψεις με διαγωνισμούς γίνονται μαζικά. Οι επιτροπές των εξετάσεων είναι ελεγχόμενες από την ΕΡΤ και τον κομματικό μηχανισμό. Γίνονται επίσημες ανακοινώσεις, ακόμη δημοσιεύονται στον ημερήσιο τύπο και στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Έτσι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την ΕΡΤ ότι προσλαμβάνει «δικά» της παιδιά. Μόνο που οι γραπτές εξετάσεις και συνεντεύξεις των συμμετεχόντων, πλην αυτών που είναι πρώτοι των πρώτων και τους έχει ανάγκη το ραδιομέγαρο και η Κατεχάκη γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι έχουν προσληφθεί.

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην κρατική τηλεόραση όπως θα δούμε και σε επόμενες αναρτήσεις με ονόματα επιτροπών προσλήψεων διαγωνιζόμενους και παραγωγές, ο Κώστας Λαλιώτης παραιτείται από υφυπουργός Τύπου αρμόδιος και για την κρατική ΕΡΤ.

Υφυπουργός Τύπου και αρμόδιος για την τηλεόραση αναλαμβάνει ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου. Στο ραδιομέγαρο που παραμένει στη γενική διεύθυνση ο Θόδωρος Χαλάτσης, δέχεται επίσκεψη από τη Δήμητρα Λιάνη με σκοπό να της ανανεώσει την εκπομπή «μισό-μισό» για άλλα 52 επεισόδια έναντι 3 εκ. δρχ. κάθε επεισόδιο.

Ο Θόδωρος Χαλάτσης μετά από συνεννόηση με τον Νίκο Σωτηριάδη αρνείται την ανανέωση, μη γνωρίζοντας τη σχέση της Δήμητρας Λιάνη με το πρωθυπουργικό περιβάλλον όπως θα δούμε σε επόμενες αναρτήσεις.

Αργότερα ξηλώνεται και τη θέση του θα πάρει ο Νομάρχης Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης. Της ΕΡΤ2 όπως προαναφέραμε ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 36ο, προσλήψεις, απομακρύνσεις, «μισο-μισό», παραγωγές, διευθυντές πάνε και έρχονται. Άλλοι φεύγουν προς Κοσκωτά που γιγαντώνεται στα ΜΜΕ. Μείνετε μαζί μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα