Εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας ζώων στη μεσαρά

08:00 2/8/2019 - Πηγή: Fimotro

Στην εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Μεσαράς προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης, οι αρχές.
Συγκεκριμένα μετά από καταγγελίες τριών φιλοζωικών οργανώσεων του Ηρακλείου, οι άνδρες της αστυνομίας παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και υπαλλήλων της κτηνιατρικής υπηρεσίας Ηρακλείου προχώρησαν σε έρευνα σε οικία αλλοδαπών σε χωριό της Μεσαράς όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συγκέντρωναν τα ζώα και τα πουλούσαν παρανόμως στο εξωτερικό μέσω αγγελιών πωλήσεων τύπου ebay.

Η πληρωμή των ζώων

γινόταν μέσω paypal και τα ζώα αποστέλλονταν στην Γερμανία αεροπορικώς , με κάποιο τουρίστα και διαβατήρια με ψευδή στοιχεία ιδιοκτήτη.

Όπως τονίζει η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Καλλιόπη Μαρβελάκη, πρόκειται για λαθρεμπόριο αδέσποτων ζώων στο εξωτερικό το οποίο σταματάει να γίνεται πλέον στον συγκεκριμένο χωριό , χάρις στις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. και της κτηνιατρικής υπηρεσίας Ηρακλείου.

Σημειώνουμε ότι το λαθρεμπόριο ζώων, κυρίως προς χώρες της Βόρειας Ευρώπης, αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο προσπαθούν να καταπολεμήσουν και οι χώρες αυτές, με πρωτοστάτρια την Γερμανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς στις χώρες αυτές δημιουργούνται πολλές οργανώσεις που, με την δικαιολογία της φιλοζωίας, εισάγουν με παράνομους τρόπους αδέσποτα ζώα κρατών της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης στην χώρα τους και στην συνέχεια τα πωλούν στην χώρα αυτή, αφού το εμπόριο ζώων συντροφιάς στις χώρες αυτές επιτρέπεται, όπως επιτρέπεται και η διάθεση ζώων συντροφιάς από «φιλοζωικές οργανώσεις» έναντι «αντιτίμου διάσωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα