Εξ αμελειας η απο προθεση;

12:19 6/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Η πολιτική μας πραγματικότητα πλούσια και πάλι, για γέλια και για κλάματα, πάντα όμως απολύτως αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικές ανάγκες και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Αλιεύοντας πραγματικά ''μαργαριτάρια '' από τον...
βυθό του πολιτικού μας συστήματος που νοσεί βαρύτατα, γίνεται σαφές στον καθένα από μας το πως φτάσαμε ως εδώ.
Έχουμε και λέμε λοιπόν :
1. Ο Αντώνης Σαμαράς τόλμησε να ψελλίσει κάτι στην Μέρκελ
για εκλογές τον Απρίλιο καθώς θεωρεί ότι αυτές θα λειτουργήσουν εκτονωτικά για την κοινωνική ένταση που υπάρχει στην Ελλάδα. Και έτσι μαθαίνουμε όλοι μας για ποιον ακριβώς λόγω γίνονται εκλογές στα δημοκρατικά κράτη. Οι εκλογές είναι ο ιδανικός τρόπος για κοινωνική αποσυμπίεση.
2. Κατά τον έλεγχο των πόθεν έσχες των βουλευτών ισχύει ο νόμος περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν δέχεται τις τροπολογίες βουλευτών που ζητούν την άρση της ισχύος του νόμου στην συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί άραγε ;
3. Κάποιος χρωστά στο Δημόσιο 6.500 ευρώ και το κράτος δικαίου ανοίγει με το έτσι θέλω τον τραπεζικό του λογαριασμό και του δεσμεύει το μυθικό ποσό των 20 ευρώ που βρίσκει μέσα. Κάποιος άλλος χρωστάει εκατομμύρια, έχει βγάλει τα χρήματα του στο εξωτερικό και δεν τον πειράζει κανείς.
4. Τραπεζίτης κάνει '' ανάληψη '' εκατομμυρίων από την τράπεζα στην οποία είναι μέτοχος, επιστρέφει μέρος αυτών μετά από κάποιες μέρες, δεν τον ενοχλεί κανείς και ο εισαγγελέας ζητά την ποινική του δίωξη μήνες μετά.
5. Υπάρχουν υπόνοιες και ενδείξεις ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον πρώην πρωθυπουργό και κορυφαίο υπουργό του στον τρόπο προσφυγής μας στον μηχανισμό στήριξης και ακόμα η υπόθεση προχωρά σαν τον κάβουρα στην Βουλή και στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ρόλο καθαρτηρίου έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζεται να εξαγνιστεί για τα εγκλήματα της περιόδου 2009-2012, αλλάζοντας αρχηγό και στέλνοντας τον Παπανδρέου σπίτι του. Φοβερή τιμωρία πραγματικά !
6. Η χώρα απέκτησε βασικό μισθό Βουλγαρίας και τα κόμματα ρίχνουν το ένα στο άλλο την ευθύνη κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις.
7. Έχουμε μια Βουλή, όπου εδώ και τόσες μέρες, οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βουλευτές έχουν ξεπεράσει το 1/5 του συνόλου των βουλευτών και κανείς δεν ενοχλείται.
8. Οι δολοφονίες περιπτερούχων, ταξιτζήδων, βενζινοπωλών, πολιτών μέσα στα σπίτια τους διαδέχονται η μία την άλλη σε ολόκληρη τη χώρα και ο αρμόδιος Υπουργός παραιτείται όχι από ευθιξία, αλλά για να γίνει αρχηγός κόμματος.
9. Το ανέκδοτο με τις εκλογές συνεχίζεται με την γνωστή μονότονη καραμέλα ότι '' αυτές θα γίνουν όταν η κυβέρνηση θα τελειώσει το έργο της ''. Το έργο της λοιπόν θα έχει, απ' ότι λένε τώρα, μάλλον τελειώσει στις 29/04 ή στις 06/05.
10. Οι τράπεζες όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασαν στη σκέψη και μόνο της κυβέρνησης για κούρεμα των δανείων των ιδιωτών που στενάζουν μετά τις ληστρικές περικοπές των εισοδημάτων τους και φυσικά όλα πάγωσαν. Έτσι για να γίνει ακόμα μια φορά
Keywords
Τυχαία Θέματα