''εθνικη προτεραιοτητα η αντιμετωπιση της παιδικης σεξουαλικης κακοποιησησ''...

14:01 4/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να υιοθετήσει νέες, αυστηρότερες ποινές φυλάκισης...
για τους κοινωνικούς λειτουργούς και τους τοπικούς αξιωματούχους που επιδεικνύουν «ηθελημένη αμέλεια» σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Πλέον οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι πολιτικοί αξιωματούχοι και οι καθηγητές στην Αγγλία και την Ουαλία θα κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ποινές έως και πέντε χρόνια κάθειρξη, καθώς και να καταβάλουν μεγάλα πρόστιμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε την ανακοίνωση αυτή σήμερα, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση μιας νέας έκθεσης που αναφέρει ότι τα τελευταία 16 χρόνια κακοποιήθηκαν σεξουαλικά σχεδόν 400 παιδιά στο Όξφορντσαϊρ παρότι είχαν γίνει σχετικές καταγγελίες στους τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Κάμερον επεσήμανε ότι η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών θα αναχθεί σε εθνική προτεραιότητα μαζί με την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι τα αστυνομικά τμήματα όλων των επαρχιών της Βρετανίας θα πρέπει να συνεργάζονται για να προστατεύουν τα παιδιά, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε και μέτρα για τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των δημόσιων οργάνων και τη δημιουργία μιας γραμμής βοήθειας στην οποία θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες.

«Σήμερα στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: οι επαγγελματίες που αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τα παιδιά θα θεωρούνται υπεύθυνοι και οι τοπικοί αξιωματούχοι θα υπομένουν τις επιπτώσεις της καταστροφικής αποτυχίας τους», υπογράμμισε ο Κάμερον.

«Τα παιδιά αγνοήθηκαν, κάποιες φορές ακόμη και κατηγορήθηκαν και τα προβλήματα κρύφτηκαν κάτω από το χαλί συχνά εξαιτίας μιας στρεβλής και λανθασμένης αίσθησης πολιτικής ορθότητας», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Αυτή η κουλτούρα της άρνησης που τα απογοήτευσε τόσο πολύ πρέπει να εξαλειφθεί», κατέληξε ο Κάμερον.

Η Βρετανία έχει συγκλονιστεί τα τελευταία χρόνια από μια σειρά σκανδάλων παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί, προσωπικότητες του θεάματος ακόμη και ένα δίκτυο που εκμεταλλευόταν νεαρά αγόρια και κορίτσια και τα ωθούσε στα ναρκωτικά και την πορνεία.

Μια έκθεση αποκάλυψε το φθινόπωρο ότι 1.400 παιδιά, κάποια ηλικίας ακόμη και 11 ετών, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά στο Ρότερχαμ της βόρειας Αγγλίας από το 1997 ως το 2013 από συμμορίες κυρίως Ασιατών, παρότι είχαν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία και τους τοπικούς αξιωματούχους.
Keywords
Τυχαία Θέματα