Ερτ: τελευταια πραξη του δραματος η τωρα αρχίζει το δραμα;

11:30 29/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Μετά από 22 μήνες και 20 μέρες, αφού οι αγωνιζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ, έδωσαν έναν άνισο αγώνα 686 μέρες, μέσω της ΕΡΤόπεν ΕΡΤ3 διαδικτύου και περιφερειακών...
ραδιοφωνικών σταθμών, για να κρατήσουν την ΕΡΤ ανοιχτή, γράφτηκε χθες στη βουλή με την ψήφιση του ν/σ η τελευταία πράξη
του δράματος. Είναι έτσι όμως; Η τώρα αρχίζει το πραγματικό δράμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα;
Για δυο 24ώρα, η βουλή είχε στραμμένα τα φώτα επάνω της. Όπως είπε η πρόεδρος Ζωή Κ. γράφτηκαν για να μιλήσουν 73 βουλευτές, εκ των οποίων οι 51 του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τα λέει όλα. Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή τον αρμόδιο υπουργό και όλους τους ομιλητές στη διήμερη διαδικασία. Χωρίς ίχνος ρεβανσισμού και μίσους, δεν κατάλαβα γιατί δυο μέρες στη βουλή έγινε μια τέτοια ανίερη συζήτηση, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με μια ΠΝΠ και μια ΚΥΑ.
Στη 01:20 τα μεσάνυχτα, στην ολομέλεια της βουλής, με 50-60 παρευρισκόμενους βουλευτές να φωνάζουν ναι, παρόν, όχι, από τους 300, που φαινόταν ότι έκαναν αγγαρεία, και τα βλέφαρα κλειστά από τη νύστα, ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η νεκρανάσταση της ΕΡΤ. Μάλιστα καμιά 30νταριά Συριζαίοι να χειροκροτούν όρθιοι και τον υπουργό κ. Παππά να χαμογελά χειροκροτώντας ο ίδιος για το μεγάλο «επίτευγμα» μη έχοντας την αίσθηση τι είχε ψηφιστεί...
Το ν/σ που ψηφίστηκε δεν είναι αυτό που ταίριαζε, μετά από τόσους αγώνες των απολυμένων της ΕΡΤ που έδωσαν μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας. Δυστυχώς οι goldoφιμιμίδες έπαιξαν το ρόλο τους. Η παραμονή του φορέα στις ΔΕΚΟ και ο διαχωρισμός του προσωπικού σε πατρικίους και πληβείους, είναι ένα αρνητικό στοιχείο δυσλειτουργίας και δημιουργίας των ανθρώπων της ΕΡΤ.
Επιπλέον ο αποκλεισμός των εργαζομένων ορισμένου χρόνου που ήταν ένα δημιουργικό κομμάτι μέσα στο σύνολο του προσωπικού, με υψηλά προσόντα πολλοί από αυτούς/ες είναι μια αδικία που πρέπει σύντομα να διορθωθεί. Με το πώς θα λειτουργήσουν στο μεταβατικό στάδιο Δουτούδες, Νερίτες και εισερχόμενοι απολυθέντες καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι είναι ένα ερώτημα. Ο υπουργός, το ΔΣ και οι αρμόδιοι που επέλεξαν αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο χωρίς ένα χρονικό μεσοδιάστημα καταμερισμού και ελέγχου του προσωπικού, πρέπει να δώσουν λύσεις.
Στην ΠΟΣΠΕΡΤ και τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤόπεν, ΕΡΤ3, διαδίκτυο και περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Χωρίς αυτούς και την ΠΟΣΠΕΡΤ, ο αγώνας και το όνειρο για επαναλειτουργία, θα είχε τελειώσει την επόμενη του μαύρου. Ο κος Παππάς και οι συνεργάτες του δεν το εκτίμησαν που σήμερα είναι ο ίδιος υπουργός επικρατείας χάρη και σε αυτούς τους αγώνες. Ευτυχώς όμως που η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έζησε μαζί με τους απολυμένους από κοντά τον αγώνα τους καιστην ομιλία της, τους επαίνεσε μέσα σε μια προσωπική και φορτισμένη ατμόσφαιρα, κάτι που δεν κάνατε εσείς. Είμαστε σίγουροι ότι ο πραγματικός αγώνας για την ΠΟΣΠΕΡΤ και το συνδικαλιστικό κίνημα τώρα αρχίζει. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους όπως κάναμε μέχρι τώρα. Να χειροκροτήσουμε κάθε δημιουργική προσπάθεια και να επικρίνουμε κάθε αρνητική ενέργεια.
Όσοι μας διαβάζουν θα είχαν διαπιστώσει ότι είχαμε ασκήσει σκληρή κριτική στον αρμόδιο υπουργό και τους συντάκτες, η αντιγραφείς του ν/σ της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η κριτική μας ήταν καλοπροαίρετη αλλά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν που οδηγούσαν την ΕΡΤ. Αλλά ο γέγονε, γεγονε. The game is over!

1ον)Πρέπει να πω, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου(ΔΗΜΑΡ) που έριξαν το «μαύρο» ήταν ένα έγκλημα χειρότερο και από αυτό του Μεταξά στη Ραδιοφωνία το 1939. Η πράξη αυτή-χουντική-θα τους ακολουθεί εφ΄όρου ζωής και η ιστορία θα τους κατατάξει εκεί που τους αξίζει.

2ον) Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε το λόγο του και επαναλειτουργεί την ΕΡΤ με το ίδιο ιστορικό λογότυπο ανεξάρτητα πιο θα είναι το μέλλον του φορέα μέσα από το ν/σ που υιοθέτησε. Την επαναλειτουργία λοιπόν πρέπει να την πιστώσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ και τους απολυμένους-εργαζόμενους. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να επιβραβεύσουμε. Όσο για τους ομιλητές της βουλής πλην ελάχιστων εξαιρέσεων νόμιζα ότι μιλούν σε άλλη βουλή η ήταν εκτός αντικειμένου.

Θα ήθελα όμως να αναφέρω κάποια ονόματα που μίλησαν πραγματικά για την ΕΡΤ με προτάσεις ουσίας. Ελένη Αυλωνίτου ΣΥΡΙΖΑ, Λιάνα Καννέλη ΚΚΕ, Στάθης Παναγούλης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, αλλά και κάποια ακόμα πρόσωπα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν πολλά, αλλά ο υπουργός ελάχιστα υιοθέτησε η αγνόησε σημαντικές προτάσεις. Δεν κατάλαβε ότι σήμερα είναι υπουργός αύριο δεν είναι.

Με αυτή την έννοια χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία, μέσα από μια διακομματική συναίνεση να θωρακίσουν μια για πάντα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να την κάνουν ένα μικρό BBC. Τα όσα υποστήριξε η πρόσθεσε στο ν/σ με τροποποιήσεις, υπήρχαν σε προηγούμενες αποφάσεις της ΕΡΤ και στον ν.1730/87. Το νομοσχέδιο έτσι όπως ψηφίστηκε δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περαιτέρω αποφάσεις και μελλοντικές τροποποιήσεις και βελτιώσεις.

Τα σύννεφα μέσα στο Ραδιομέγαρο θα φανούν πολύ γρήγορα και μάλιστα πριν καν ξεκινήσει η λειτουργία της ΕΡΤ. Χωρίς καμιά προετοιμασία για την υποδοχή των απολυμένων. Χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, κατανομή και αξιολόγηση προσωπικού, ειδικότητες, και υπηρεσίες, η ΕΡΤ θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να πάρει το δρόμο και τη θέση που της αξίζει.

Υπουργέ μου, μακάρι να έχετε δίκιο και εμείς άδικο. Θα είμαστε πρώτοι αυτοί που θα χειροκροτήσουμε την επιτυχία. Και μια επιτυχία στηρίζεται στο έμψυχο υλικό, στους ανθρώπους που θα τρέξουν το φορέα. Αυτόν τον πλούτο τον αγνοήσατε. Το δράμα της ΕΡΤ τώρα αρχίζει μέσα από το ν/σ που καλείται να εφαρμόσει. Κάτι που στην ιατρική ορολογία είναι λάθος φάρμακο και συνταγή!

Διότι με αυτό το ν/σ η ΕΡΤ βρίσκεται υπό πλήρη κυβερνητικό έλεγχο, ενώ τα οικονομικά της, αυστηρά περιορισμένα, δεν θα της επιτρέψουν να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές της ανάγκες και απαιτήσεις, για ενημέρωση, ψυχαγωγία πολιτισμό και προσφορά στον απανταχού Ελληνισμό!

Γλυκά Μαγιάτικα και τρυφερά «όνειρα» για όλους τους εμπλεκόμενους και ψηφίσαντες βουλευτές το μοναδικό και μεγαλειώδες ν/σ της ΕΡΤ και του 21ου Αιώνα!
Keywords
Τυχαία Θέματα