Ερευνα για τα υποπτα εμφυτευματα στηθους και στη βρετανια

Οι βρετανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι από τα εμφυτεύματα στήθους PIP, που κατασκευάστηκαν στη Γαλλία και βρίσκονται στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου, αφού έλαβαν «μη...
συνάδουσες» πληροφορίες για αυτά τα εμφυτεύματα. «Είμαι ανήσυχος και δυσαρεστημένος με τη συνοχή και την ποιότητα των πληροφοριών που δόθηκαν από τους προμηθευτές» των εμφυτευμάτων PIP στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Άντριου Λάνσλεϊ.

Πρόσθεσε ότι η χώρα του πήρε την Παρασκευή πληροφορίες «εκ μέρους ενός από τα μεγάλα ιδιωτικά γραφεία αισθητικής χειρουργικής, που δεν είχαν αποκαλυφθεί έως τώρα και που δεν συνάδουν με τις πληροφορίες που είχαν δοθεί έως τότε».

Τα δεδομένα θα μελετήσει ομάδα ειδικών και ειδικότερα τη «ρύθμιση με όρους ποιότητας και ασφάλειας στον ιδιωτικό τομέα της αισθητικής χειρουργικής». Η έκθεση των ειδικών αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Λάνσλεϊ επανέλαβε, ωστόσο, πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία που να καθιστούν απαραίτητη την απόσυρση των επίμαχων εμφυτευμάτων και πως «δεν υπάρχει απόδειξη που να δικαιολογεί την ύπαρξη ανησυχιών».

Στη Βρετανία οι γυναίκες που φέρουν εμφυτεύματα PIP φτάνουν τις 42.000. από αυτές, περισσότερες από 250 αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγές εναντίον πολλών κλινικών που προχώρησαν στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές συνέστησαν σε 30.000 γυναίκες, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα εμφυτεύματα να τα αφαιρέσουν. Ανέφεραν ακόμα περίπου 20 κρούσματα καρκίνου σε γυναίκες που είχαν τα εμφυτεύματα αλλά η σχέση της καρκινογένεσης με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων εμφυτευμάτων είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

Ορισμένα από αυτά τα εμφυτεύματα είναι γεμισμένα με ένα ζελ μη ιατρικής σιλικόνης, που προκαλεί αυξημένο κίνδυνο διαρροής και διάρρηξης του περιβλήματος του εμφυτεύματος, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα