Επιβεβαιωνει η εισαγγελια τη μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση κατα του mark wallace...

16:17 16/7/2013 - Πηγή: Fimotro

...ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΚΟ UNITED AGAINST NUCLEAR IRAN (UANI)
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επιβεβαίωσε την κατάθεση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του MARK WALLACE και της μη-κυβερνητικης Οργάνωσης , UNITED AGAINST NUCLEAR IRAN (UANI). Το...

Γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στην Ελλάδα έχει επιβεβαιώσει την κατάθεση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση, μεταξύ άλλων ποινικών ά αδικημάτων κατά του Mark D. Wallace και του Οργανισμού “The American Coalition Against Nuclear Iran”, επίσης γνωστού ως “United Against Nuclear Iran” ή “UANI”. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα, η συκοφαντική δυσφήμιση είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση.

Η μήνυση που κατατέθηκε από τις εταιρείες “Enterprises Shipping and Trading SA”, “Golden Energy Marine Corporation” και τον Βίκτωρα Ρέστη, ισχυρίζεται ότι ο Mark Wallace και η UANI διέπραξαν αξιόποινες εγκληματικές ενέργειες με την ευρεία διάδοση "επιστολών, καταγγελιών και δημοσιεύσεων", αναφέροντας ψευδώς ότι ο κ. Β. Ρέστης και οι εταιρείες του, First Business Bank και Enterprises Shipping and Trading SA " «είναι αχυράνθρωποι για τις παράνομες δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος» και ότι ο κ. Β. Ρέστης έχει παράσχει "ανήθικη - και μάλιστα παράνομη - στήριξη ατο Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου (Iranian MoP) και τη θυγατρική του εταιρεία, Εθνική Ιρανική Εταιρεία Δεξαμενοπλοίων (NITC).

Το Γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών επιβεβαίωσε ότι έχει εξετάσει την μήνυση κατά Wallace και UΑΝΙ, και προώθησε την μήνυση και τα σχετικά με τη υπόθεση στοιχεία στον Ανακριτή για να «διεξάγει προκαταρκτική έρευνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα