Επιθεση παπαδημουλη κατα πασοκ, νδ και δημαρ για τα υποβρυχια...

Δριμεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το ζήτημα των υποβρυχίων εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»...

Ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «καραμπινάτο σκάνδαλο» το οποίο έχει γίνει «πινγκ – πονγκ» ευθυνών μεταξύ του ΠΑΣΟΚ
και της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τα δύο κόμματα συνυπεύθυνα.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περίφημα πανάκριβα υποβρύχια έχουν παραγγελθεί χωρίς τορπίλες, πατέντα μοναδική στον κόσμο, που ακολουθείται για όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων ετών -αεροσκάφη χωρίς εξοπλισμό για το πιλοτήριο, συρμοί για λάθος ράγες, ηλεκτρικές αμαξοστοιχίες χωρίς ηλεκτροδότηση κ.ο.κ- και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ» τόνισε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επίσης μίλησε για «διπλωματική κομψότητα» από πλευράς του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος «άφησε εκτεθειμένο τον κ. Βενιζέλο, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον επίμαχο νόμο», και για «σκασιαρχείο» του Πρωθυπουργού, με σκοπό να μη φανεί στο κοινοβούλιο η «κωλοτούμπα» του ίδιου και του κόμματός του, που «προτίμησε να μετατρέψει τη ΝΔ σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ».
Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαδημούλης επιτέθηκε και κατά του Ευ. Βενιζέλου, λέγοντας ότι η ομιλία του ήταν το απόλυτα τίποτα, απλώς «είπε πολλές δεκάδες φορές “εγώ έσωσα τη χώρα”». Παράλληλα, εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας το «όχι» της στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως το πιο ενοχλητικό σημείο της χθεσινής συζήτησης. «Ίσως σκέφτηκαν ότι κουράζει το διαρκές “παρών” και είπαν να δώσουν και ένα “όχι”, όταν όμως πριν λίγες μέρες είπαν “ναι” στις δωρεάν ψηφιακές άδειες στους καναλάρχες» πρόσθεσε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για Βουλή που «κουκουλώνει» και Δικαιοσύνη που κινείται αργόσυρτα και αναποτελεσματικά. Όπως είπε, αν προστεθεί και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αυτό σημαίνει ότι στις επόμενες εκλογές, ενδεχόμενες ευθύνες Βενιζέλου που απαιτούν δικαστική διερεύνηση για το νόμο των υποβρυχίων, παραγράφονται.
«Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, επειδή έχει το ηθικό πλεονέκτημα και πολύς κόσμος στρέφεται προς αυτόν –και πέραν των αριστερών πολιτών- προσπαθούν να μας λασπώσουν και να μας εμφανίσουν ότι είμαστε σαν τα μούτρα τους» δήλωσε.
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στη σύλληψη του πρώην υπουργού, Μ. Λιάπη, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά που εκπέμπει προκλητική αλαζονεία.
«Δεν έχει σημασία να αυτοπροβάλλεται ο κ. Σαμαράς για τις εντολές για το αυτονόητο», που είναι να μην υπάρχουν προνόμια για πρώην ή νυν βουλευτές που δικάζονται για παραβάσεις, αλλά να μη δίνει εντολές για «κουκούλωμα» σκανδάλων ή για την απελευθέρωση των απολύσεων και των πλειστηριασμών, κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα