Επιθεσεις στα ηνωμενα αραβικα εμιρατα σχεδιαζε η αλ καιντα...

16:28 18/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν έναν επταμελή πυρήνα της αλ Κάιντα, ο οποίος σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα...
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM μετέδωσε ότι τα μέλη του πυρήνα ήταν όλα αραβικής καταγωγής και στρατολογούσαν τρομοκράτες, χρηματοδοτούσαν και παρείχαν επιμελητειακή υποστήριξη στην αλ Κάιντα.
Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο πυρήνας αποπειράθηκε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε γειτονικές χώρες.

«Ο πυρήνας σχεδίαζε επιθέσεις
που θα είχαν ως στόχο την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών και κατοίκων της και στρατολογούσε μέλη προωθώντας την δράση της αλ Κάιντα», μετέδωσε το WAM.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμμαχος των ΗΠΑ και ομοσπονδία επτά εμιράτων, είναι ένας σημαντικός εμπορικός κόμβος που έχει στηρίξει τις προσπάθειες της Δύσης για την πάταξη της τρομοκρατίας στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής στο έδαφός της χώρας δεν έχει σημειωθεί κάποια επίθεση από την αλ Κάιντα ή από άλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση του ισλαμικού αισθήματος σε ορισμένα από τα εμιράτα. Τον Δεκέμβριο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν πυρήνα «οργάνωσης με αποκλίνουσα δραστηριότητα» και μέλη του από τη χώρα και από τη Σαουδική Αραβία, που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις στις δύο αυτές χώρες αλλά και σε άλλες.

Η φράση «οργάνωση με αποκλίνουσα δραστηριότητα» χρησιμοποιείται συχνά από τις αρχές στη Σαουδική Αραβία για να περιγράψει μέλη της αλ Κάιντα. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν οι συλλήψεις του Δεκεμβρίου συνδέονται με εκείνες που ανακοινώθηκαν σήμερα. Πάντως, διπλωμάτες στην περιοχή έχουν δηλώσει ότι οι συλλήψεις του Δεκεμβρίου συνδέονται περισσότερο με την ισλαμιστική δραστηριότητα στην Υεμένη.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα