Επιτακτικη αναγκη να κρατησει η ιταλια την προσβαση στις αγορεσ, προειδοποιει η fitch

Με υποβάθμιση απειλεί η Fitch την Ιταλία σε περίπτωση που δεν διατηρήσει την πρόσβασή της στις αγορές -κρίνοντας μάλιστα πως η χώρα «βρίσκεται, πιθανότατα, ήδη σε ύφεση». Ο οίκος υποστηρίζει ωστόσο πως εάν η νέα κυβέρνηση Μόντι «κάνει την έκπληξη», η οποία θα πρέπει...
να συνοδευτεί από ευρωπαϊκή στήριξη «και με παρέμβαση της ΕΚΤ», θα καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να οδηγήσει τα spread της ξανά
σε βιώσιμα επίπεδα.

Σε σημείωμά της, όπως μεταδίδει το Marketwatch, η Fitch σημειώνει πως θεωρεί επιτακτική ανάγκη το να μην αποκλειστεί η Ρώμη από τις αγορές, δεδομένης της επικείμενης ωρίμανσης χρέους ύψους 193 δισ. ευρώ τον επόμενο χρόνο.

Η αξιολόγηση της Ιταλίας, σημειώνει ο οίκος, βασίζεται στη δυνατότητα της Ιταλίας να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές. Η αξιολόγησή της θα μειωθεί σε περίπτωση που χαθεί αυτή η δυνατότητα, συνεχίζει η Fitch -σενάριο όμως που δεν θεωρείται το πιθανότερο, τονίζει ο οίκος.

Η Fitch θεωρεί επίσης πως η νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μόντι θα αποδειχθεί αξιόπιστη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζοντας όμως πως χρειάζεται στήριξη από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή -και αναφέροντας ρητά πως σε αυτή πρέπει να περιλαμβάνεται παρέβαση της ΕΚΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα