Επιστολες μπαν γκι μουν σε χριστοφια και ερογλου

16:37 8/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Επιστολές στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου απέστειλε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, εν όψει της τριμερούς συνάντησης στις 22-24 Ιανουαρίου στη...Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών και τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης, ο Μπαν Γκι-μουν αναφέρει στις επιστολές ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο, και «πρόκειται για το τέλος του παιχνιδιού».
Όπως
αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η ύπαρξη επιστολής εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ επιβεβαιώθηκε και από τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανο Στεφάνου. Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η επιστολή δεν έχει παραληφθεί, αλλά μόλις παραληφθεί θα τύχει σχολιασμού και θα υπάρξει απάντηση του Δημήτρη Χριστόφια.
Οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστόφια και Έρογλου θα επαναληφθούν τη Δευτέρα. Είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά το δείπνο που παρέθεσαν στην ομάδα του ΟΗΕ, που παρευρίσκεται στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.
Η προηγούμενη συνάντηση είχε γίνει στις 4 Ιανουαρίου, με τον Δημήτρη Χριστόφια να δηλώνει μετά το τέλος των συνομιλιών ότι οι διαφωνίες παραμένουν και πως στη Νέα Υόρκη η ελληνοκυπριακή πλευρά θα παραθέσει τις θέσεις της «και θα εκφράσουμε και εκεί την καλή μας θέληση και τη βούλησή μας για λύση στο Κυπριακό».
Keywords
Τυχαία Θέματα