Επισφαλης η θεση των ελληνικων τραπεζων λεει η citigroup

12:01 4/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Tη γνώριμη κριτική της στάση απέναντι στις ευρωπαϊκές και ιδιαίτερα τις ελληνικές τράπεζες ακολουθεί η Citigroup, τονίζοντας ότι παρά την προχθεσινή αναβάθμισή τους και από την S&P εξακολουθούν να είναι επισφαλείς...

«Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στις ελληνικές τράπεζες μετά την αναβάθμισή τους από την S&P σε CCC+ από SD (selective default), αναφέρει η Citigroup, καθώς η κατάστασή τους και η ελληνική οικονομία παραμένουν επισφαλείς»,
αναφέρει σε ενημερωτικό δελτίο της η αμερικανική τράπεζα. Η Citigroup αναφέρει ότι «η S&P επισήμανε τις πρόσφατες αλλαγές στον έλεγχο των κεφαλαίων που θα επιτρέψουν την εισροή νέων καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, τονίζοντας ότι είναι μια σημαντική χαλάρωση, παρόλα αυτά αναμένονται πολύ μικρές εισροές καταθέσεων κατά τους προσεχείς μήνες».
Ωστόσο, υπογραμμίζει η Citi, η S&P προειδοποίησε επίσης ότι «η χρηματοδοτική θέση των τεσσάρων τραπεζών θα παραμείνει εξαιρετικά ανισόρροπη, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της εξάρτησής τους από τη διευκόλυνση ρευστότητας που παρέχεται από τις ευρωπαϊκές αρχές για την κάλυψη των αναγκών τους». Η S&P θεωρεί ότι τα capital controls είναι πιθανό να παραμείνουν σε ισχύ για σημαντικό χρονικό διάστημα.
Η Citigroup προειδοποιεί ότι με την ελληνική οικονομία να εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση και τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων να παραμένουν πολύ υψηλά (37,9% στο 4ο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ), η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών παραμένει επισφαλής, παρά τους αρκετούς γύρους ανακεφαλαιοποιήσεων που έχουν περάσει, υπονοώντας ότι η κεφαλαιακή τους θέση δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι είναι επαρκής, ανοίγοντας πιθανώς έτσι τον δρόμο σε σενάρια περί ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα