Επισχεση εργασιας ξεκινουν οι εργαζομενοι στο ''ερρικος ντυναν''...

18:39 19/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...
Με το βλέμμα στραμμένο στα… νότια προάστια της Αττικής όπου βρίσκεται η έδρα του επικρατέστερου Έλληνα επενδυτή για την αγορά του «Ερρίκος Ντυνάν» είναι η διοίκηση του θεραπευτηρίου. Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους,...
εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη στάση τους έναντι όλων και ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των περασμένων μηνών αλλά και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος ΙΑΤΡΙΚΟ
ΑΕ και το ΙΑΣΩ που συμμετείχαν στην πρόσφατη διαδικασία διεκδίκησης του «Ντυνάν» αποχώρησαν και στη διαδικασία έχει απομείνει πλέον το θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν» του Ομίλου «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα ΑΕ» των κκ Βασίλειου Θεοχαράκη και Δημήτρη Σπυρίδη.

Τα χρέη του «Ντυνάν» σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης του είναι 140 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και 90 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό δανεισμό (κύρια τράπεζα είναι η λαϊκή πρώην Marfin). Παράλληλα, οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζονται σε 250 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και απαιτήσεις του νοσοκομείου από τον ΕΟΠΥΥ της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον επικρατέστερο ιατρικό όμιλο, αυτός φέρεται να έχει ζητήσει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος του προσωπικού που εμφανίζεται να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο και που σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίστηκε πολύ υψηλότερο από όσο μπορεί να αντέξει ένα νοσοκομείο αυτής της δυναμικότητας. Πάντως, πηγές του νοσοκομείου μιλούν για αποδεκατισμένο ιατρικό προσωπικό, καθώς καταγράφηκε κύμα φυγής των γιατρών του «Ντυνάν» προς άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια μετά τις περιπέτειες του τελευταίου έτους. Κατά κύριο λόγο, έχουν απομείνει, όπως αναφέρουν, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιπλέον, το «Μετροπόλιταν» θέτει όρους και σε ό,τι αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις του νοσοκομείου. Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι καταβάλλεται προσπάθεια να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μέσω των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο τονίζεται ότι στην παρούσα φάση δυστυχώς τον κύριο λόγο για το «Ντυνάν» έχουν οι –ρευστές- εξελίξεις στην Κύπρο καθώς η Λαϊκή Τράπεζα είναι η επισπεύδουσα αρχή για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο Νοσοκομείο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα