Επιμενουν με νεες απεργιες οι διοικητικοι του εκπα...

23:42 9/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με δύο νέες 24ωρες απεργίες την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, παρά...
την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε νωρίτερα η Ομοσπονδία του κλάδου.
Την Τετάρτη, σε νέα Γενική Συνέλευση, θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
Η πλειοψηφούσα
παράταξη του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων εξέφρασε για άλλη μία φορά τη διαφωνία της με την απόφαση, καθώς τάχθηκε υπέρ της αναστολής τής κινητοποίησης και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, όπως αποφάσισε και η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.
«Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας» δήλωσε όμως από την πλευρά του ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.
«Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων» σημείωσε και η Μαριλένα Λογοθέτη, επίσης μέλος της απεργιακής επιτροπής.
Το κλίμα στο ΕΚΠΑ εξακολουθεί να παραμένει εκρηκτικό, καθώς και νωρίτερα, παρά την απόφαση του προέδρου της Νομικής Σχολής, καθηγητή Θ. Φορτσάκη, να ξεκινήσουν σήμερα τα μαθήματα, το τμήμα δεν έχει ανοίξει καθώς η είσοδος του κτηρίου παραμένει αποκλεισμένη από φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, περίπου στις 16.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα γίνει κατάληψη. Κανονικά τα μαθήματα στο ΕΜΠ
Τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση στο Πολυτεχνείου, που επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.
Θα πραγματοποιήσουν, ωστόσο, νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα