Επιμενει στο ''οχι'' ο ρουπακιωτης...

13:19 25/4/2013 - Πηγή: Fimotro
ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...
«Δεν υπογράφω», διεμήνυσε κατά πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στο Μέγαρο Μαξίμου οταν του ζήτησαν να επικυρώσει ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης για να αποχωρούν...
σε μικρότερο χρόνο δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνουν πως η ρύθμιση Μανιτάκη έχει ως στόχο την επίσπευση των διαδικασιών
μέσω συγκεκριμένων χρονικών περιθωρίων μεταξύ αίτησης προσωρινής διαταγής και κύριας προσφυγής. Το χρονικό περιθώριο προσδιορίζεται στους έξι μήνες. Επίσης προβλέπεται 9μηνο για την ισχύ της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων. Το 9μηνο θα ισχύει από την ημέρα υποβολής της αίτησης από τον εργαζόμενο.

Ωστόσο από το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντούν ότι αιφνιδιάστηκαν από την πρωτοβουλία του κ. Μανιτάκη και εμμέσως υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί. «Ο κ. Ρουπακιώτης δεν θα υπογράψει», λένε συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης. Το πρόβλημα του κ. Ρουπακιώτη είναι ότι η ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακυρώνει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσυνης -η οποία ψηφίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες στη Βουλή- και η οποία παρέχει αυξημένη δικαστική προστασία στους εργαζομένους υπέρ των οποίων έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή ακόμη και πριν από τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Συνεργάτες του κ. Ρουπακιώτη έλεγαν ότι η προώθηση της ρύθμισης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αιφνιδίασε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το πρόβλημα του κ. Ρουπακιώτη είναι ότι η ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακυρώνει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης -η οποία ψηφίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες στη Βουλή- και η οποία παρέχει αυξημένη δικαστική προστασία στους εργαζομένους υπέρ των οποίων έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή ακόμη και πριν από τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η ρήξη μεταξύ των δύο υπουργών που στηρίζονται και πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δημιουργεί νέο πρόβλημα στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Με τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινη εκπομή του Mega ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, προανήγγειλε διευθέτηση της κόντρας Ρουπακιώτη - Μανιτάκη μέχρι το βράδυ.

«Δεν υπάρχει διάταξη που θα φερει ο Μανιτάκης... Δεν υπάρχει καν σχέδιο που θα πρέπει να κατατεθεί. Να περιμένετε τη διάταξη που θα έρθει μέχρι το βράδυ», είπε το κορυφαίο στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης σχολιάζοντας την κόντρα του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τα δικαιώματα των υπό απόλυση εργαζομένων.

«Το θέμα αυτό θα διευθετηθεί μέχρι το βράδυ που θα κατατεθεί στη Βουλή», είπε ο κ. Χατζησωκράτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί της Πέμπτης. Ερωτηθείς αν γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυρίων Ρουπακιώτη και Μανιτάκη ο κ. Χατζησωκράτης απάντησε: «Είναι κακό να γίνεται μια συζήτηση;».

Στη συνέχεια ο κ. Χατζησωκράτης, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Κουβέλη, εμμέσως τοποθετήθηκε υπέρ του κ. Ρουπακιώτη «αδειάζοντας» τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνοντας ότι επί του ζητήματος της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων «έχει δίκιο αυτό που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων»...
Πηγή: protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα