Επιμενει ο τραμπ για την απαγορευση της εισοδου μουσουλμανων στις ηπα...

Ο Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ξεκαθάρισε...
στους εσωκομματικούς του αντιπάλους αλλά και στους Αμερικανούς που παρακολούθησαν το πέμπτο ντιμπέιτ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το κόμμα.

Ο Τραμπ απάντησε με τον τρόπο αυτό στις έντονες φήμες ότι θα αφήσει τους Ρεπουμπλικάνους για να δημιουργήσει ένα άλλο κόμμα ενόψει των προεδρικών του 2016. Διατηρώντας άνετο προβάδισμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις έναντι των αντιπάλων του, ο Αμερικανός
δισεκατομμυριούχος δέχτηκε τα πυρά μόνο ενός εκ των οκτώ εσωκομματικών του αντιπάλων, του Τζέμπ Μπους. Οι άλλοι υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων δεν ασχολήθηκαν καν μαζί του...

Στην πρώτη τηλεμαχία που πραγματοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και την Καλιφόρνια, οι εννέα διεκδικητές του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων επικέντρωσαν την ομιλία τους στο θέμα της ασφάλειας αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης της ισλαμικής τρομοκρατίας. Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την πρότασή του να κλείσει τμήμα του Ίντερνετ για να μην μπορεί μέσω του Διαδικτύου το Ισλαμικό Κράτος να στρατολογεί οπαδούς: «Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί μέσω του Internet. Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το Internet καλύτερα από ότι εμείς χρησιμοποιούμε το Internet και ήταν δική μας ιδέα. Θέλω να βάλω τους πανέξυπνους ανθρώπους από τη Σίλικον Βάλεϊ και άλλα μέρη να βρουν ένα τρόπο να μην κάνει το Ισλαμικό Κράτος αυτό που κάνει», επισήμανε ο Τραμπ.

Ο συντονιστής του ντιμπέιτ, δημοσιογράφος του CNN Γουλφ Μπλίτσερ, έσπευσε να του ζητήσει διευκρινήσεις. «Είστε ανοιχτός στο να κλείσουν τμήματα του Διαδικτύου;», τον ρώτησε. «Θα ήμουν σίγουρα ανοιχτός στο να κλείσει το Internet σε περιοχές όπου είμαστε σε πόλεμο με κάποιον», υποστήριξε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος. «Σίγουρα δεν θέλω να αφήνω ανθρώπους που θέλουν να μας σκοτώσουν και να σκοτώσουν το έθνος μας να χρησιμοποιούν το δικό μας Internet», τόνισε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Δεν λέω να κλείσουμε το Internet. Λέω να κλείσουμε τμήματα του Internet εκεί όπου βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος».

Στο ντιμπέιτ τα «αίματα» άναψαν όταν ο Τζεμπ Μπους επιτέθηκε στον Τραμπ. «Δεν θα καταφέρεις να φτάσεις στην προεδρία με προσβολές», του είπε ο Μπους, ο μόνος που του επιτέθηκε με τόση ένταση. Αναλυτές εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό θέλει να δώσει ώθηση στην προεκλογική του εκστρατεία. Επιπλέον, ο Τζεμπ Μπους χαρακτήρισε τον Τραμπ «υποψήφιο του χάους», επισημαίνοντας ότι, εάν εκλεγεί, θα είναι και «πρόεδρος του χάους». Ο Τραμπ, ο οποίος προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή με τη δήλωσή του ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί στους μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ξανά στο θέμα, λέγοντας: «Δεν μιλάμε για θρησκεία, μιλάμε για ασφάλεια».

Σκληρά λόγια αντάλλαξαν οι γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Μάρκο Ρούμπιο, οι οποίοι συγκρούστηκαν στο θέμα των παρακολουθήσεων και της μετανάστευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα