Επικρατεστερος ο... κωνσταντακοπουλος για τον "αστερα βουλιαγμενησ"...

Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,
Επικρατέστερος για την απόκτηση του Αστέρα της Βουλιαγμένης ο... Κωνσταντακόπουλος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας από ανώτερη κυβερνητική πηγή αφού... «κληρώνει» σήμερα για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, το χρυσό φιλέτο της ελληνικής ξενοδοχείας, που έχει βάλει πωλητήριο κατ΄ απαίτηση της τρόικας και το τίμημα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκ ευρώ.Τώρα μέχρι τις 4.30 σήμερα το απόγευμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές,
οι οποίες θα συνοδεύονται και από εγγυητικές επιστολές. Και ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από κοινού από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ. Ανακοινώσεις για τα επενδυτικά σχήματα που θα καταθέσουν δεσμευτική προσφορά αναμένονται αργά σήμερα το απόγευμα ή αύριο.

Σύμφωνα με πηγές της Εθνικής Τράπεζας –θυγατρική της οποίας είναι η Αστήρ Παλλάς-, δεσμευτικές προσφορές θα καταθέσουν η ΤΕΜΕΣ του Έλληνα εφοπλιστή κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου καθώς και το fund αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners.
Αυτοί θα είναι –όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής οι βασικοί διεκδικητές. Γύρω τους βέβαια θα συνασπιστούν και κάποια από τα 13 επενδυτικά σχήματα που είχαν προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού
Ο πωλητής επιδιώκει αυξημένη συμμετοχή, αφού στόχος είναι να πετύχει το δυνατόν υψηλότερο τίμημα, με δεδομένο ότι η χρηματιστηριακή αξία του Αστέρα διαμορφώνεται στα επίπεδα των 260εκ ευρώ, η τιμή πώλησης του ενδέχεται να ξεπεράσει και τα 300εκ ευρώ. Και αυτό επειδή ο αγοραστής έχει να κερδίσει πολύ περισσότερα –η έκταση που θα αποκτήσει αποτελεί φιλέτο και με τα διεθνή δεδομένα- οπότε δικαιολογείται ένα υπερτίμημα.
Στην διεκδίκηση του Αστέρα θα δηλώσει το παρόν και ο τουρκικός όμιλος Dogus του μεγιστάνα κ. Φερίτ Σαχένκ, που πρόσφατα αγόρασε στην Ελλάδα σημαντικά ποσοστά και στις μαρίνες Ζέας, Φλοίσβου, Λευκάδας και στα Γουβιά Κέρκυρας. Στον Φλοίσβο έχει συνεργαστεί με την Lamda του κ. Σπύρου Λάτση και δεν αποκλείεται να καταθέσουν από κοινού προσφορά.
Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κωνσταντακόπουλος που ηγείται της ΤΕΜΕΣ , στην οποία ανήκουν η ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino, και η ναυτιλιακή Costamare, έχει επαφές και με άλλους υποψήφιους, όπως για παράδειγμα είναι ο όμιλος Olayan (σαουδάραβες επενδυτές) και το fund του Κατάρ προκειμένου να καταθέσουν από κοινού πρόταση.Επίσης «παίζει» και το όνομα της Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη, όπως και του κινεζικού ομίλου Fosun. Ενώ δεν αποκλείεται σε κάποιο από τα σχήματα να συμμετάσχει το αμερικανικό fund Third Point, ή το Βaupost Group.
Keywords
Τυχαία Θέματα