''επιχειρουν να καλυψουν το υποβρυχιο αγχος του κ. βενιζελου''...

Για «κάλυψη» του Ευ. Βενιζέλου στο θέμα των υποβρυχίων, μέσω της προγραμματικής συμφωνίας, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης του κόμματος για την Υγεία στη Βουλή...

Ο κ. Τσίπρας
έκανε λόγο για «υποβρύχια αναστάτωση στην κυβέρνηση», λόγω της οποίας όπως είπε, «αναγκάστηκαν να μας φέρουν από το πουθενά και μια προγραμματική συμφωνία ανέκδοτο 43 σημείων».
Σημείωσε ωστόσο ότι «αυτό το υποβρύχιο άγχος του κ. Βενιζέλου που πάει να καλύψει ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγραμματικές συμφωνίες». «Ένας είναι ο τρόπος: να τον εντάξει στα ψηφοδέλτιά του να τον βάλει και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μπας και μετριαστεί αυτό το άγχος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ενώ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της κυβέρνησης με αιχμή το «success story» και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Α. Τσίπρας: Nα βάλει τον Eυ. Βενιζέλο και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας «Είναι γνωστό σε όλους ότι βρισκόμαστε σε ανθρωπιστική κρίση, αλλά τα πιο επίσημα χείλη αυτού του τόπου όχι μόνο δεν το παραδέχονται αλλά μιλούν για success story και για ιστορία επιτυχίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Τόνισε ακόμη ότι «η ιστορία με το πλεόνασμα δεν είναι ανέκδοτο αλλά τραγωδία», η οποία, όπως είπε, «θα καταγραφεί στην ιστορία στα ίδια κατάστιχα με το ‘λεφτά υπάρχουν’».
Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «υγειονομική βόμβα» στην Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε «ανεκδιήγητους» τους χειρισμούς του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
«Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ μιλούν για 3.000.900 ανασφάλιστους και για 449.000 μη ταυτοποιημένους.Αν τους αθροίσουμε, μας κάνουν τρεισήμισι εκατομμύρια, δηλαδή τρεισήμισι εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν την ασφαλιστική κάλυψη, τη δυνατότητα δηλαδή να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη», επεσήμανε για να προσθέσει ότι «αυτό δεν είναι ανάγνωση αριθμών αλλά πιστοποίηση μιας βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης».
Υπογράμμισε επίσης ότι όλα αυτά αποτελούν «πολύ σοβαρά ζητήματα» που δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται «με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με αστεϊσμούς από ανθρώπους που τον ελεύθερό τους χρόνο πηγαίνουν κρυφά στα τηλεοπτικά στούντιο για να κάνουν γυρίσματα τηλεπωλήσεων βιβλίων».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε για την «αποκατάσταση της πρόσβασης στο σύνολο των δημοσίων δομών υγείας και την αποκατάσταση της πρόσβασης για το σύνολο του πληθυσμού» και τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα στηρίζεται σε ένα καθολικό σύστημα υγείας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα