Επι ταπητος κινητρα σε εμπορους και καταναλωτες για τη χρηση καρτων...

18:30 12/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Κίνητρα όπως χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου με βάση τις συναλλαγές με χρεωστική ή πιστωτική, αλλά και συμμετοχή...
σε κληρώσεις ακινήτων, είναι μεταξύ των προτάσεων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει άρθρο της Καθημερινής, κίνητρα εξετάζονται παράλληλα και για τους εμπόρους, για τους οποίους προωθείται η επιδότηση μέσω του ΕΣΠΑ του κόστους για την εγκατάσταση των συσκευών αποδοχής καρτών, αλλά και η εφαρμογή μειωμένου συντελεστή φορολογίας κερδών
για το τμήμα των πωλήσεων που πληρώνεται με πιστωτικές ή χρεωστικές. Οι προτάσεις αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών ενόψει της αναδιάρθρωσης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και οι αποφάσεις αναμένονται άμεσα, καθώς η συγκυρία θεωρείται ευνοϊκή. Αυτό, γιατί οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων είχαν ως αποτέλεσμα τη διάδοση της χρήσης των καρτών και την εξοικείωση των καταναλωτών με το πλαστικό χρήμα.

Με βάση τις προτάσεις που συζητούνται, εξετάζεται το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου βάσει των συναλλαγών με κάρτες με δύο εναλλακτικές εκδοχές. Η πρώτη επιλογή είναι η αναγνώριση του αφορολόγητου ορίου εφόσον το σύνολο των δαπανών του φορολογουμένου γίνει με κάρτα. Η δεύτερη εκδοχή προβλέπει υψηλότερο αφορολόγητο όριο για όσους χρησιμοποιούν κάρτες. Για παράδειγμα, το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ που ισχύει σήμερα θα προσαυξάνεται και πιθανώς να φτάνει σε 10.000 - 11.000 ευρώ εφόσον κάποιος έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αποδείξεών του μέσω συναλλαγών με κάρτες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα