Επαναλειτουργούν τη δευτέρα τα εμπορικά κέντρα

20:40 15/5/2020 - Πηγή: Fimotro
Επαναλειτουργούν επίσης, ζωολογικά πάρκα, βοτανικοί κήποι, ινστιτούτα αισθητικής, υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων

Επισπεύδεται η επιστροφή στην κανονικότητα της πραγματικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου τα εμπορικά κέντρα, έπειτα από περίπου δύο μήνες. Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της

ΕΡΤ.

Πρόκειται για μια κίνηση του υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων κατά περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό του σχεδίου «Γέφυρα Ασφάλειας για μια νέα καθημερινότητα».

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «πριν από λίγο αποφασίστηκε – και θα βγει δελτίο Τύπου με τις λεπτομέρειες – και τα mall θα ανοίξουν από αυτή τη Δευτέρα, 18 του μηνός». «Θα έρθουν νωρίτερα ως προς το άνοιγμα, καθ΄ όσων φαίνεται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κρίνει ότι τα στοιχεία τα επιδημιολογικά που έχουμε επιτρέπουν να πάμε λίγο γρηγορότερα στο άνοιγμα των επιχειρήσεων». «Κατά συνέπεια η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα ακριβώς διότι τηρήσαμε μέχρι τώρα τα μέτρα, δείξαμε όλοι την απαιτούμενη πειθαρχία», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις των λοιμοξιολόγων για την επαναλειτουργία των malls δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί υπερπροσπάθεια εκ μέρους του υπ. Ανάπτυξης προκειμένου να παρουσιαστεί ένα άρτιο σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας με αρκετές δικλείδες. Γεγονός που μαζί με τα θετικά νέα απ’ το μέτωπο της επιδημιολογικής εξέλιξης συνετέλεσαν στο να δοθεί το πράσινο φως.

The post Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα