''entoς ε.ε ειμαστε δεμενοι χειροποδαρα''...

16:21 2/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο κατήφορος για τους εργαζόμενους δεν θα έχει τέλος όσο δεν ανατρέπεται η πολιτική της τάξης που είναι στην εξουσία και η οποία υλοποιείται από όσους κυβέρνησαν και όσους θέλουν να κυβερνήσουν ακολουθώντας...
την ίδια ρότα, προειδοποίησε ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας με εργαζόμενους της ΕΘΕΛ στο αμαξοστάσιο του Ρέντη.
Αναφερόμενος στον κλάδο των μέσων μαζικής μεταφοράς ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο υποβάθμισής τους, με
στόχο την είσοδο ιδιωτών στον κλάδο, ενώ δεσμεύθηκε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα «θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για την αναγέννηση και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος».
Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφθούν την πρόταση του ΚΚΕ και τους άξονές της, λαϊκή εξουσία, διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την Ε.Ε., κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και οργάνωση της λαϊκής συμμετοχής και του λαϊκού ελέγχου.

ΚΚΕ: Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην ΕΘΕΛ «Μέσα στην Ε.Ε. είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα» ανέφερε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις δυνατότητες που θα είχε η λαϊκή εξουσία να χρησιμοποιήσει τα ναυπηγεία και τον κλάδο μετάλλου και για την παραγωγή οχημάτων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Είναι επιλογή της Ε.Ε. και της άρχουσας τάξης, η συρρίκνωση παραγωγικών τομέων της οικονομίας, όπως των ναυπηγείων» υπογράμμισε. Ερωτηθείς εάν το ΚΚΕ θέλει να «κυβερνήσει» διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κοινωνική τάξη που δεν θέλει την εξουσία, υπογραμμίζοντας ότι η εργατική τάξη πρέπει να έχει ως στόχο τη δική της εξουσία.
Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή είπε ότι πρόκειται για μία «εγκληματική οργάνωση, γέννημα-θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος που αξιοποιείται από αυτό κατά του λαϊκού κινήματος». Επεσήμανε ακόμη ότι το πρόβλημα δεν λύνεται από μία «θολή αντιφασιστική συμμαχία» και εγκάλεσε τόσο τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που ανέχθηκαν και ενθάρρυναν με την πολιτική τους, όπως με τη θεωρία των «δύο άκρων», τη Χρυσή Αυγή, όσο και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που καλλιέργησαν ένα κλίμα, στο οποίο βρήκε έδαφος να «πατήσει» η Χ.Α..
Ο κ. Κουτσούμπας άφησε και αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι χρειάζεται σθένος στη διαπραγμάτευση, ανέφερε, προσθέτοντας όμως ότι «και σε αυτόν, αφού θα πάει να διαπραγματευθεί, μέτρα θα του ζητήσουν».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα