Ενισχυση της εμπιστοσυνης στην ευρωζωνη παρα την υψηλη ανεργια...

22:14 31/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, παρά τη διατήρηση της ανεργίας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν, η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων τονώθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα στα κράτη της Ευρωζώνης. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη στη Γερμανία και την Ολλανδία, αλλά διακρίνεται επίσης σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Δείκτης οικονομικού κλίματος (Αύγουστος 2013) Ο αντίστοιχος δείκτης ενισχύθηκε κατά 2,7 μονάδες στις 95,2 μονάδες τον Αύγουστο. «Έχουμε αφήσει πίσω μας την πιο οξεία φάση της κρίσης και την πιο σκληρή περίοδο της λιτότητας», σχολιάζει στο Reuters ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Νιρκ Σουμάχερ. Ευρωζώνη - Ανεργία Στα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 12,1% παρέμεινε το ποσοστό της ανεργίας στα κράτη του ευρώ, με τον αριθμό των ανέργων να υποχωρεί ελαφρά κατά 15.000. Eurostat: Στο 12,1% η ανεργία στην Ευρωζώνη Για το δίμηνο Ιούνιος – Ιούλιος, ο αριθμός των ανέργων στα κράτη του ευρώ μειώθηκε συνολικά κατά 50.000.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα