Ενισχυεται ο στολος του εκαβ με 39 νεα ασθενοφορα...

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 39 ασθενοφόρων τα οποία ...
θα ενταχθούν στα οχήματα του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (14 οχήματα), Νοτίου Αιγαίου (8 οχήματα), Ηπείρου (11 οχήματα) και Ιονίων Νήσων (6 οχήματα). Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Η ανανέωση του γηρασμένου στόλου του ΕΚΑΒ γίνεται στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013. Το ΕΚΑΒ
διακήρυξε δημόσιο διεθνή ανοικτό διαγωνισμό προμήθειας 167 Ασθενοφόρων οχημάτων και 19 κινητών Μονάδων, για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων του. Αυτό που χαρακτήρισε εν πολλοίς τη διαδικασία όπως συμβαίνει με τους διαγωνισμούς του ΕΣΥ ήταν οι διαδοχικές, συνεχείς προσφυγές και καταγγελίες μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται η υπογραφή Σύμβασης Προμήθειας για ακόμα 51 ασθενοφόρα τα οποία θα κατανεμηθούν στις Περιφέρειες Κρήτης (25 οχήματα), Δυτικής Μακεδονίας (14 οχήματα), Β. Αιγαίου (2 οχήματα) και Πελοποννήσου (10 οχήματα). Το κόστος τους είναι 3, 01 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των 96 υπόλοιπων οχημάτων για τις λοιπές πέντε Περιφέρειες, δηλ. Αττικής (30 οχήματα και 15 Κινητές Μονάδες), Κεντρικής Μακεδονίας (9 οχήματα και 4 Κινητές Μονάδες), Θεσσαλίας (13 οχήματα) και Στερεάς Ελλάδας (10 οχήματα), ήδη έχει εξασφαλιστεί η ένταξη της προμήθειας στο επόμενο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και με την έναρξη του Προγράμματος θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα