''ενεργησαμε με βαση τους διεθνεις κανονες εμπλοκης στη δολοφονια φυσσα''...

19:53 16/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται την αντίδραση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και τις αποφάσεις του κέντρου της Άμεσης Δράσης το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι εξέδωσε η ΕΛΑΣ...
μετά τη δημοσίευση των επίμαχων διαλόγων στους οποίους το κέντρο διαβιβάζει στους αστυνομικούς να μείνουν σε απόσταση και να δίνουν εικόνα.

Η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι «οι αστυνομικοί ενήργησαν με βάση
τους διεθνώς παραδεκτούς κανόνες επιχειρησιακής εμπλοκής και ανταπόκρισης» προσθέτοντας ότι «η αποτίμηση ενός περιστατικού δεν αξιολογείται αποκλειστικά και μόνο από διαλόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων, οι οποίοι αποτυπώνουν τις διαδοχικές φάσεις της επιχειρησιακής εξέλιξης, αλλά όχι την πληρότητα των αστυνομικών ενεργειών».

Σε κάθε περίπτωση το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ παραπέμπει στο πόρισμα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση και υπενθυμίζει ότι «για το περιστατικό της ανθρωποκτονίας και όλα τα επιμέρους θέματα, που σχετίζονται με τη υπόθεση αυτή, διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους από το Κέντρο Επιχειρήσεων».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα