Ενεκριναν τον προυπολογισμο λιτοτητας...

O πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα υπέγραψε σήμερα τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, που περιέχει το αυστηρότερο πρόγραμμα λιτότητας στην ιστορία της χώρας, το οποίο έχει διογκώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια,...
επισυνάπτοντας όμως ένα ερωτηματικό στην υπογραφή του σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου, την οποία αμφισβητεί η αντιπολίτευση.
Ο προϋπολογισμός του 2013 πρόκειται να δημοσιευτεί σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα αρχίσει τυπικά να ισχύει από μεθαύριο,
Τετάρτη, όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη Παρασκευή η προεδρία.
Έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση του από το Κοινοβούλιο ήδη από το Νοέμβριο, ο προϋπολογισμός προβλέπει την εξοικονόμηση περίπου 5,3 δισεκ. ευρώ, τα οποία θα εξευρεθούν κυρίως από την επιβολή ''τεράστιων '' φόρων, όπως έχει παραδεχθεί ο υπουργός Οικονομικών, Βίτορ Γκάσπαρ.
Σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, ο Καβάκου Σίλβα, παράλληλα με την έγκριση του προϋπολογισμού, θα ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας του, δείχνοντας διάθεση να αφουγκραστεί τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης και το διογκούμενο κλίμα δυσαρέσκειας στην κοινωνία.
Keywords
Τυχαία Θέματα