Ενα εκατομμυριο λιγοτεροι τουριστες φετος στην ελλαδα

07:13 14/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός, προειδοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, εκτιμώντας ότι αν σημειωθούν εκ νέου γεγονότα που θα αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, τότε θα υπάρξει πρόβλημα στην εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η Ελλάδα έχει ήδη...
«χάσει» ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Μεταφέροντας
την εικόνα που ο ίδιος συνάντησε στο Βερολίνο κατά τη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2012, ο κ. Γερουλάνος -σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους- έκανε λόγο για «υστερία» κατά της Ελλάδας και επισήμανε ότι οι κρατήσεις αυτή την περίοδο από τη Γερμανία εμφανίζουν μείωση κατά 30%, ενώ οι κρατήσεις από την Βρετανία εμφανίζουν μείωση κατά 10%.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτά τα ποσοστά «μεταφράζονται» σε απώλειες ενός εκατομμυρίου τουριστών για την Ελλάδα.

Σε γενικές γραμμές οι χώρες που έχουν αξιολογηθεί με 3Α είναι πομποί αρνητικών ειδήσεων για την Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Για την ανατροπή αυτής της αρνητικής εικόνας, το υπουργείο προγραμματίζει να προσλάβει δύο εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων για τις αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσει κοινά προγράμματα διαφήμισης με τους μεγάλους, διεθνείς Tour Operators.

Στις στοχεύσεις του ΥΠΠΟΤ παραμένουν και οι νέες αγορές (Ρωσία, Ισραήλ, Κίνα κλπ) με τον υπουργό να τονίζει ότι οι αγορές αυτές μπορούν σε βάθος χρόνου να ισοσκελίσουν τις απώλειες από τις παραδοσιακές αγορές-στόχους για την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα