"εμφυλιοσ" στην iberia ενοψει απολυσεων

19:58 29/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Μετά την Air France- KLM και τη Lufthansa, ο όμιλος International Airlines Group (IAG) ο οποίος συστεγάζει τη βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways και την ισπανική...
Iberia,
προανήγγειλε την εφαρμογή πλάνου αναδιάρθρωσης που αφορά τον ισπανικό αερομεταφορέα.

Οι «χαμηλές πτήσεις» της εταιρείας λόγω του ανταγωνισμού από τις χαμηλού κόστους εταιρείες και την ύφεση στην ευρωζώνη που περιορίζει τις αερομεταφορές οδηγεί τη διοίκηση σε επί τα χείρω αναθεώρηση των ετήσιων οικονομικών προβλέψεων.

Ο ισπανικός αερομεταφορέας κατέγραψε ζημιές 263 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ετσι το σχέδιο που αναμένεται να διευκρινιστεί και να παρουσιαστεί στους εργαζόμενους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα περιλαμβάνει περικοπές διοπικητικών θέσεων αλλά και περικοπές στο προσωπικό αέρος.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του γενικού διευθυντή του ομίλου IAG, Γουΐλι Γουόλς, «η απώλεια θέσεων εργασίας είναι αναπόφευκτη».

Ο εκπρόσωπος του ομίλου αποκάλυψε μάλιστα ότι έχει συστηθεί μια ομάδα η οποία μελετά τις συνέπειες που θα έχει για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της εταιρίας μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ισπανίας από τη ζώνη του ευρώ. «Τα προβλήματα της Iberia είναι βαθιά και η οικονομική κατάσταση ενισχύει την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές» δήλωσε ο Γουόλς στους δημοσιογράφους.
Keywords
Τυχαία Θέματα