Εμφυλιο πολεμο στη συρια βλεπει η ρωσια

Σε εμφύλιο πόλεμο παραπέμπει, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η επίθεση λιποτακτών του συριακού στρατού σε συγκρότημα όπου λειτουργούν υπηρεσίες Πληροφοριών, στη Δαμασκό. Ο Λαβρόφ...
επανέλαβε την έκκληση της Μόσχας για την έναρξη συνομιλιών ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος είπε ότι οι συνομιλίες αυτές θα πρέπει να διεξαχθούν στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου.

«Βλέπουμε στις ειδήσεις στην τηλεόραση ότι κάποια νέα
δύναμη, ο αποκαλούμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός, θεωρώ, ενορχήστρωσε μία επίθεση με στόχο κυβερνητικό κτίριο που ανήκει στις συριακές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό ήδη παραπέμπει σε πραγματικό εμφύλιο πόλεμο», είπε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών Σ.Μ Κρίσνα.

Η Ρωσία έχει κάνει έκκληση στον Ασαντ να εφαρμόσει συντομότερα τις υποσχεθείσες μεταρρυθμίσεις, αλλά υποστηρίζει ότι οι αντίπαλοί του μοιράζονται την ευθύνη για τα βίαια επεισόδια που σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους από τότε που ξεκίνησε η καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πριν από οκτώ μήνες.

Τον περασμένο μήνα η Ρωσία, μαζί με την Κίνα, άσκησε βέτο στην καταδικαστική για την κυβέρνηση Ασαντ απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα