Ελεύθεροι οι γ. κουρτάκης και π. τζένος

16:53 11/1/2017 - Πηγή: Fimotro

Στις 13 Ιανουαρίου θα βρεθούν ξανά ενώπιον του Β’ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, μετά την τριήμερη προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν, ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης, Παναγιώτης Τζένος, κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.
Στο δικαστήριο δήλωσαν παράσταση

πολιτικής αγωγής οι υπερασπιστές του κ. Καμμένου για ηθική βλάβη που υπέστη ο εντολέας τους.
Το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησης των δύο κατηγοροόμενων δημοσιογράφων.
Ο κ. Τζένος, εξερχόμενος των δικαστηρίων μετά την αναβολή, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου, με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογαν, ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μία ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την Πρωτοχρονιά στις Άλπεις, τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές;». «Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει», πρόσθεσε.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Γιάννης Κουρτάκης, ανέφερε: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο «Ελευθερία του Τύπου» δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου θα ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η «Ελευθερία του Τύπου» θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα