Εκτος deutsche bank απο το 2012 ο ακερμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank και πρόεδρος του IIF, Γιόζεφ Άκερμαν απέσυρε την Δευτέρα την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου το 2012, επικαλούμενος την κρίση χρέους στην Ευρώπη, η οποία -όπως υποστηρίζει- απαιτεί μεγάλο...
μέρος από τον χρόνο του. Ο κύριος Άκερμαν δήλωσε ότι το μόνο που επιθυμεί αυτό τον καιρό είναι να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του στη Deutsche Bank.

Το
πιο πιθανό σενάριο, με βάση τα νέα δεδομένα, είναι να αναλάβει τη θέση ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Allianz, Πάουλ Αχλαίτνερ.

Πάντως, ο Άκερμαν είχε αναφέρει από το καλοκαίρι, δεν θα είναι CEO στη Deutsche Bank και θα τον διαδεχθούν οι Γιούργκεν Φίτσεν και Άνσου Γιάιν.

Ωστόσο, αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχές του Μονάχου προχώρησαν σε εκτενή έρευνα στα γραφεία του γερμανικού κολοσσού, σχετικά με την παλιά διαμάχη της Deutsche Bank με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Λέο Κιρχ.

Η πλευρά Κιρχ κίνησε νομική διαδικασία ενάντια στη Deutsche Bank ισχυριζόμενη, ότι ο γερμανικός τραπεζικός όμιλος είναι υπεύθυνος για την κατάρρευση του ομίλου Κιρχ το 2002.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η έρευνα συνεχίζεται ακόμα, ενώ οι αρχές δεν άφησαν εκτός ούτε το γραφείο του κύριο Άκερμαν, εξετάζοντας το εάν είχε δώσει ψευδή κατάθεση στις τότε έρευνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα