Εκθεση-ωδη στον man ray...

23:54 19/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Περισσότερα από 150 πορτρέτα που φιλοτεχνήθηκαν από τον Αμερικανό ντανταϊστή και σουρεαλιστή φωτογράφο Man Ray, όπως αυτά της Ava Gardner, του Salvador Dali,...
της Virginia Wolf, θα εκτεθούν από τις 7 Φεβρουαρίου του 2013 στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ανακοίνωσε σήμερα το Μουσείο.
Με τον τίτλο '' Man Ray-Πορτρέτα
'', η έκθεση συνδυάζει τις φωτογραφίες προσωπικοτήτων με εκείνες των φίλων, συγγενών και ερωμένων του, που τραβήχτηκαν από το 1916 και έως το 1968.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν μεταξύ άλλων και τα πορτρέτα των Jean Cocteau, Pablo Picasso, Jameς Joyce, Coco Chanel και Le Corbusier.
Τα έργα προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές και με τη μορφή δανείου από κορυφαία μουσεία (το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, το Μουσείο Πολ Γκετί στο Λος Άντζελες, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, καθώς και τα αρχεία του Ιδρύματος Man Ray ).
Σύμφωνα με το Μουσείο, τα έργα αυτά αποκαλύπτουν '' την ευελιξία και την έφεση για πειραματισμό'' του Man Ray, ο οποίος θεωρούσε εαυτόν ζωγράφο που μυήθηκε στη φωτογραφία για να αποθανατίσει τους πίνακες του και να χρηματοδοτήσει την τέχνη του ''.
Keywords
Τυχαία Θέματα