Εκτ : το χειροτερο μερος της κρισης χρεους περασε

11:08 16/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Η χειρότερη φάση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη μοιάζει να έχει "τελειώσει" και πλέον εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με το χρέος των χωρών τους, δήλωσε ο διαμορφωτής πολιτικής της...
ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν. "Την μπάλα την έχουν οι κυβερνήσεις, πρέπει να αναλάβουν δράση", δήλωσε ο κ. Άσμουσεν στη Wall Street Journal. "Η ΕΚΤ ήταν σε ορισμένες στιγμές της κρίσης ο μόνος θεσμός ο οποίος μπορούσε να δράσει. Αλλά θα έπρεπε τα πράγματα
να παραμείνουν έτσι; Σαφώς όχι. Αυτός είναι ο λόγος που ο σχεδιασμός του ESM είναι τόσο σημαντικός", πρόσθεσε ο κ. Άσμουσεν, αναφερόμενος στο μόνιμο ταμείο δανεισμού της ΕΕ.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, ο Άσμουσεν εκτίμησε πως ο κίνδυνος να αυξηθεί ο πληθωρισμός εξαιτίας των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου μοιάζει να έχει περιοριστεί προς το παρόν.
"Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί κάτω από το 2% την επόμενη χρονιά", πρόσθεσε. "Ως τώρα δεν βλέπουμε ενδείξεις περαιτέρω συνεπειών από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου".
Keywords
Τυχαία Θέματα