Εκλογες στην ελλαδα ''βλεπει'' το αργοτερο εως το α' τριμηνο του 2015...

15:41 28/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Δεν αποκλείεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα τα επόμενα δύο χρόνια, το ύψος του οποίου ωστόσο εξαρτάται από την πετυχημένη ή όχι έξοδο της χώρας στις αγορές,...
εκτιμά η Νοmura σε έκθεσή της για τη χώρα μας.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι πολιτικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες, τονίζοντας ότι αναμένουν γενικές εκλογές το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Η Nomura στην έκθεσή
της αναφέρει επίσης ότι ακόμη και αν η Ευρώπη σταματήσει τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις και τις εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, η Αθήνα θα συνεχίσει να εξαρτάται δημοσιονομικά από τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα μέτρα χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, που μπορεί να λάβουν οι Ευρωπαίοι εταίροι τα επόμενα χρόνια, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δημοσιονομική μεταφορά κερδών από τα ομόλογα που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες (ANFA), εκμηδένιση των επιτοκίων των δανείων του EFSF, σχεδόν μηδενικό περιθώριο στο κόστος χρηματοδότησης που η Ελλάδα πληρώνει για τα δάνεια του EFSF, δυνατότητα περαιτέρω μείωσης του επιτοκίου για τα διμερή δάνεια.

Πηγή:newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα