Εκδηλωση για τη βραδια του ερευνητη διοργανωνει αυριο το εθνικο ιδρυμα ερευνων...

18:46 10/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Μία από τις έξι προκαταρκτικές εκδηλώσεις που θα "υποδεχθούν" τη "Βραδιά του Ερευνητή 2015", μια γιορτή για την επιστήμη ...
και την έρευνα, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 300 πόλεις σε 24 χώρες της Ευρώπης, πραγματοποιεί αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ).

Πρόκειται για μια εκδήλωση, που έχει στόχο την ανάδειξη της ερευνητικής σκέψης ως εργαλείο μάθησης, δημιουργίας και εφευρετικότητας και απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, σε όλους.

Οι ερευνητές του ΕΙΕ
και οι συνεργάτες τους θα αναδείξουν τη συνύπαρξη των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι επισκέπτες μαζί με τους ερευνητές «θα ξεδιπλώσουν την ιστορία μέσα από τα νομίσματα, θα ταξιδέψουν στο χρόνο για να ανακαλύψουν τις πιο "πετυχημένες" συνταγές του αλχημιστή, θα γίνουν και οι ίδιοι ερευνητές λύνοντας το "γρίφο" των τροφίμων, θα δώσουν χρώμα και ήχο στα "βουβά μπαλόνια", θα αναζητήσουν τα μυστικά του "μικρόκοσμου", θα συζητήσουν για τη σημασία της επικοινωνίας της επιστήμης και θα αποτυπώσουν σε graffiti τις επιστημονικές τους "εντυπώσεις" γιορτάζοντας το έτος φωτός».

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης επιστήμονες από το εξωτερικό, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και εκπαιδευτικοί, θα πραγματοποιηθεί αύριο, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 (μετρό Ευαγγελισμός).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα