ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

16:30 22/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ολοκληρώνται το απόγευμα της Κυριακής οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ιστορική Μάχη της Κρήτης. Την ανάγκη για εθνική συνεννόηση τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση.
Μετά την επίσημη δοξολογία,...
ο κ. Μπεγλίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως πιστεύει «ότι τελικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα ανταποκριθούν στην έκκληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να ορίσουμε το κοινό πεδίο της συλλογικής μας προσπάθειας για να μπορέσουμε να λύσουμε
τα προβλήματα.»
Ο ίδιος δήλωσε ακόμα ότι αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δέκα μέρες του Μαΐου του 1941 επιβεβαίωσαν ότι ο ελληνικός λαός, ο κρητικός λαός, όταν βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο, ουσιαστικά ενωμένοι επαναβεβαιώνουν τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού, επαναβεβαιώνουν με τον ηρωισμό και την ανδρεία τους τις αξίες της ελευθερίας της Δημοκρατίας, της εθνικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
Στις εκδηλώσεις το «παρών» δίνουν ο δούκας του Κρόστερ, ο υπουργός Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας, ο υπουργός Βετεράνων της Αυστραλίας και άλλοι πολλοί επίσημοι.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μάλιστα, εντυπωσιακό θέαμα στο παλιό λιμάνι των Χανίων προσέφεραν τα πληρώματα του αεροπορικού σμήνους της RAF «Red Arrows» (κόκκινα βέλη), που έκαναν επίδειξη ακροβατικών σχηματισμών.
Keywords
Τυχαία Θέματα