Εισαγγελικη ερευνα μετα απο δημοσιευμα για τον καμμενο...

16:49 5/7/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ...
Εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς για να διερευνήσουν τυχόν φορολογικές παρανομίες στην υπόθεση με υπεράκτια εταιρεία στην οποία - σύμφωνα με δημοσίευμα-φέρεται...
να εμπλέκεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος,
έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.
Ειδικότερα, αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» , σύμφωνα με το οποίο, η offshore εταιρεία Cass Corporation, η οποία εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους «Ιliatoras of London» της οικογένειας του κ. Καμμένου, από το 1993 έως το 2010, οπότε και δηλώθηκε από τον πατέρα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ηλία Καμμένο στις ελληνικές αρχές, εμφάνιζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα, ακόμη και ενώπιον των αρχών του φορολογικού παραδείσου, τη Νήσο Μαν.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η εταιρεία αυτή, η οποία έλαβε ενυπόθηκο δάνειο για την αγορά του «Iliatoras of London» από την τράπεζα BNP Paribas και το αποπλήρωσε το 2008, απέφυγε να το δηλώσει στις αρχές της Νήσου Μαν, προκειμένου να επωφεληθεί φορολογικά και εκεί.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Π. Καμμένος: Χαιρετίζω κάθε έρευνα για πλήρη διαφάνεια
Την εκτίμηση ότι με την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα θα καταρρεύσουν τα «χαλκεία» σε βάρος του εξέφρασε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος.
«Χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Την εκτίμηση ότι με την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» θα καταρρεύσουν τα «χαλκεία» σε βάρος του εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.«Χαιρετίζω και ζητώ ακόμα μια φορά κάθε έρευνα των δικαστικών αρχών, των φορολογικών αρχών και του Κοινοβουλίου για πλήρη διαφάνεια που αφορά τα περιουσιακά μου στοιχεία και της οικογένειάς μου για να καταρρεύσουν τα χαλκεία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα