''eiσαι η καταντια του κανονισμου της βουλησ''...

21:52 18/3/2014 - Πηγή: Fimotro
«Στα κάγκελα» ανέβηκε ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης για την υπουργική τροπολογία, που δίνει παράταση έξι μηνών για την παράδοση του πορίσματος των αναδρομικών ελέγχων ...
των «πόθεν έσχες» όλων όσων άσκησαν εξουσία από το 1974 εως σήμερα (πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί).

Ο πρώην πρόεδρος άρχισε να βάλει κατά πάντων, με αποτέλεσμα να εισπράξει τη σφοδρή αντίδραση του κ. Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ), ο οποίος τον κατηγόρησε ότι δίνει σόου, προκειμένου να παίξει στα δελτία ειδήσεων και τον χαρακτήρισε ως «κατάντια
του Κανονισμού της Βουλής», λόγω του προνομίου του να παρεμβαίνει όποτε θέλει και για όσο χρόνο επιθυμεί στην Ολομέλεια.

Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί, καθώς υποστήριξε ότι «δημιουργεί την αίσθηση στους πολίτες ότι κάτι μαγειρεύεται».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω διάταξη εκτός της χρονικής παράτασης ρυθμίζει και την αδυναμία υποβολής στοιχείων απο αρκετούς υπόχρεους να καταθέσουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα δεν κρατούν αρχεία.

Το εντυπωσιακό, δε, είναι ότι μεταξύ αυτών που δεν έχουν ακόμα καταθέσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία περιλαμβάνεται και ο κ. Κακλαμάνης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να υποστεί τις κυρώσεις του σχετικού νόμου.

Όμως, όπως σημειώνουν αρκετοί από τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, «ο πρώην πρόεδρος γνωρίζει ότι η τροπολογία θα περάσει με τις ψήφους των υπολοίπων και προσπαθεί να κάνει τσάμπα μαγκιές».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα