''ειναι σε εξελιξη σχεδιο πολιτικης αποστασιασ''...

23:34 5/12/2014 - Πηγή: Fimotro
Για ένα εν εξελίξει «σχέδιο πολιτικής αποστασίας» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την επιστολή ...
των οκτώ βουλευτών από την ΔΗΜΑΡ και την ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατιών, με την οποία ζητείται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εθνικές εκλογές εντός του 2015.

Όπως
εκτίμησε ο κ. Σκουρλέτης, το σχέδιο αυτό δεν θα ευδοκιμήσει, ενώ ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τη ΝΔ.

«Δεν είναι τυχαίο ότι και χθες ο κ. Μεϊμαράκης διατύπωσε κάτι ανάλογο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε, σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη μια πολιτική αποστασία.

«Δεν θεωρώ ότι θα πετύχει αυτό το σχέδιο τον στόχο του και επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμή το γεγονός ότι, με βάση αυτή την προσπάθεια, διαλύονται τα κόμματα έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί το ’12, επιτείνει έτσι περαιτέρω την απονομιμοποίηση αυτής της Βουλής και τη μη αντιπροσωπευτικότητά της με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι οι οκτώ βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή είναι οι: Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας Γρηγόρης Ψαριανός, Πέτρος Τατσόπουλος και Χρήστος Αηδόνης.

Ο αριθμός αυτός είναι σαφώς μικρότερος από αυτόν που φιλοδοξούσαν να συγκεντρώσουν οι συντάκτες του κειμένου και αρκετά μικρότερος σε σχέση με τον αριθμό των βουλευτών που αρχικώς εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για τις προτάσεις.

Με το κείμενο που κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι βουλευτές ζητούν την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και την συμφωνία για ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πορείας προς τις εθνικές εκλογές μέσα στο 2015.

Πάντως, οι τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στην κίνηση των «8», έσπευσαν σε διευκρινιστικές δηλώσεις λίγα λεπτά μετά την κατάθεση της επιστολής στον Πρόεδρο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, οι Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας επισημαίνουν ότι η πρότασή τους έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων -ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- για να ολοκληρωθεί η Αναθεώρηση του Συντάγματος για Εκλογή Προέδρου και για το χρόνο των εκλογών. Σε περίπτωση που κάποιος από τους παραπάνω όρους δεν επιτευχθεί, τότε ο κάθε ένας από τους 8 που υπογράφουν την επιστολή θα ψηφίσει κατά βούληση. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα