''ειμαι αποφασισμενος για βιωσιμη λυση στο κυπριακο''...

15:31 27/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Την αποφασιστικότητα του για λύση του Κυπριακού επανέλαβε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης...

«Παρά τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θα εργαστώ ακούραστα για την
επίτευξη μιας βιώσιμης και διαρκούς διευθέτησης, ώστε όλες οι κοινότητες της Κύπρου να ζήσουν και να ευημερήσουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία να σέβεται πλήρως τις αρχές και αξίες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστήριξε ο κύπριος Πρόεδρος.
Ο κ. Αναστασιάδης επιθυμεί, όπως είπε, μία λύση που να εξασφαλίζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών της και να διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και ευημερούσα συνεργασία τους ενώ καλωσόρισε την απόφαση της Άγκυρας να συνομιλήσει με ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. «Μία συνολική διευθέτηση δεν είναι μόνο επιθυμητή αλλά δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω» ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά την πρότασή του για την Αμμόχωστο, σημείωσε πως μπορεί να δοθεί ώθηση στο Κυπριακό μέσω της υιοθέτησης θαρραλέων μέτρων με στόχο τη δημιουργία μιας κατάστασης με την οποία θα βγουν κερδισμένες όχι μόνο οι δύο κοινότητες, αλλά και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα