ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

10:10 26/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Να εγκαταλείψουν τη Δαμασκό μερικά από τα στελέχη του διπλωματικού προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Συρίας, καθώς και οι οικογένειές τους διέταξε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε...
αναφέρεται, ότι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε σε αυτό το μέτρο εξαιτίας της «αστάθειας και της ρευστότητας», που χαρακτηρίζει την πολιτική κατάσταση στη Συρία.
Επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογάν
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε
χθες ο Ρετζέπ Ερντογάν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις, καλώντας τον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι να παραδώσει την εξουσία και να εγκαταλείψει τη Λιβύη οριστικά ώστε να επιτευχθεί μία ανθεκτική και σταθερή λύση στην πολιτική κρίση της χώρας «που θα απηχεί τη θέληση του λαού της», σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Αναφορικά με τη Συρία, Ομπάμα και Ερντογάν χαρακτήρισαν τη χρήση βίας από το καθεστώς ως απαράδεκτη και κάλεσαν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ- Άσαντ να εγκαταλείψει τις βίαιες μεθόδους καταστολής και να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που θα είναι σύμφωνες με τη θέληση και τα αιτήματα του λαού.
Ο Μπαράκ Ομπάμα εξήρε τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης στη λιβυκή κρίση και τη συμμετοχή της χώρας στις προσπάθειές του ΝΑΤΟ, να εφαρμόσει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ώστε να προστατευθούν οι άμαχοι από τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος της Τρίπολης.
Keywords
Τυχαία Θέματα