Εχουμε και λεμε...

21:13 6/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και αφού οι υπάλληλοι της Βουλής επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους μετά την αποκάλυψη της είδησης για το μετεκλογικό '' δωράκι '' των 1000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ας δούμε χωρίς...
πολλά λόγια, τα προνόμια των συγκεκριμένων υπαλλήλων σε μια εποχή που η λιτότητα θερίζει τον τόπο και τους πολίτες.
Καθώς οι υπάλληλοι της Βουλής δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο,
οι 16 μισθοί που λάμβαναν μέχρι πρόσφατα, εξακολουθούν να εισπράττονται, έστω και μειωμένοι, ως κίνητρο επίτευξης κοινοβουλευτικού έργου. Το ποσό αυτό αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Τα προνόμια συνεχίζονται με απεριόριστη χρήση του γυμναστηρίου της Βουλής, με δωρεάν παιδικό σταθμό εντός της Βουλής για τα παιδιά των εργαζομένων, ενώ για κάποιον ανεξήγητο λόγο, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται το λεγόμενο ΣΕΠΑ, του Συγκροτήματος του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως ακριβώς οι πιλότοι της Π.Α, κάτι που σημαίνει ότι έχουν και αυτοί δικαίωμα να ψωνίζουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές της αγοράς στα πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ. Κι όμως κάπου εδώ έρχεται και το καλύτερο : τα μισθώματα που εισπράττονται από τους χώρους που βρίσκονται εντός Βουλής και νοικιάζονται σε επιχειρήσεις και τράπεζες δεν πηγαίνουν στα ταμεία του ελληνικού κράτους ή έστω της Βουλής, αλλά αντίθετα βρίσκουν θέση στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής, ώστε με τη συνταξιοδότηση τους να μπορέσουν να πάρουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης. Αν δηλαδή κάποιος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή θα εισπράξει ένα εφάπαξ που θα περιλαμβάνει 60 μισθούς.
Μετά απ' αυτά, μάλλον τα λόγια είναι περιττά, όσο για τα λόγια και την επίθεση τους στους δημοσιογράφους, ας σκεφτούν οι συγκεκριμένοι προνομιούχοι πριν μιλήσουν αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, όλους αυτούς που όχι δωρεάν παιδικούς σταθμούς δεν έχουν, αλλά ούτε καν γάλα για τα παιδιά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα