''εχω να μιλησω με τον σαμαρα 1,5 χρονο''...

00:16 10/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2009, κυρία Μαριέτα Γιαννάκου, ανακοίνωσε οτι δεν θα είναι υποψήφια ...
στις επερχοόενες ευρωεκλογές, μιλώντας μάλιστα με σκληρά λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά και για την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

Η κυρία Γιαννάκου μιλώντας για το νέο εκλογικό νόμο, όπου ο ψηφοφόρος θα επιλέγει με σταυρό και όχι με λίστα τους
επόμενους ευρωβουλευτές, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα; Δύο μήνες, μόλις, πριν τις εκλογές, ανακοινώνουν αλλαγή του εκλογικού νόμου; Γιατί τέσσερις σταυροί σε διπλάσιο αριθμό υποψηφίων;».

Επίσης, η κυρία Γιαννάκου υποστήριξε πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, ώστε δίκαια όλοι οι υποψήφιοι να ξεκινήσουν την προεκλογική τους καμπάνια και τόνισε πως είναι απαράδεκτο να ανακοιν'ωνονται οι υποψήφιοι τμηματικά, καθώς έτσι ευνοούνται αυτοί που ανακοινώθηκαν πρώτοι.

Η κ. Γιαννάκου εξέφρασε ακόμη τις επιφυλάξεις της για τη μετατροπή της χωρας σε μια εκλογγική περιφερεια. «Το Βέλγιο μπορείς να το γυρίσεις με αυτοκίνητο τρεις φορές σε μία μέρα και είναι χωρισμένο σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, ενώ η Ελλάδα σε μία;». Η ίδια υποστήριξε, επίσης, πως μέσα σε αυτό το χρόνο «θα εκλεγούν μόνο αναγνωρίσιμα τηλεοπτικά πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν τις ικανότητες να διαχειριστούν τόσο κρίσιμα -σε αυτή την περιοδο της ΕΕ- ζητήματα».

Απαντώντας δε σε ερώτηση αν έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό η κυρία Γιαννάκου δήλωσε πως έχει να του μιλήσει κατ' ιδίαν περίπου 1,5 χρόνο και πως ενώ θα έπρεπε να τον ενημερώνει, ούσα επικεφαλης του ευρωψηφοδελτίου, για τα τεκταινόμενα στην ΕΕ, ο κ. Σαμαράς επέλεξε έναν άλλο ως επικεφαλής, ο οποίος μάλιστα θα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής, κάτι που η ίδια χαρακτήρισε «παράλογο».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα