Δυσκολο να υπαρξει συμφωνια αποψε

23:01 7/3/2016 - Πηγή: Fimotro
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Σκληρό διπλωματικό θρίλερ εκτυλίσσεται στις Βρυξέλλες, κατά τη Σύνοδο Κορυφής καθώς η Άγκυρα έβαλε νέα αιτήματα στο τραπέζι, τα οποία και τα συνδυάζει με νέες δεσμεύσεις που...
ετοιμάζεται να λάβει. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων, αλλά όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία απόψε το βράδυ.

Το βάρος σύμφωνα με την
κυβέρνηση έχει πέσει στη διαχείριση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία​, την ώρα που ωστόσο σημειώνονται διαρκείς εμπλοκές, τόσο λόγω της απαίτησης της Άγκυρας για λήψη ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων [γεγονός στο οποίο αντιδρούν Ελλάδα και Κύπρος], όσο και λόγω της στάσης των χωρών του Βίσενγκραντ που διαφωνούν με το σχέδιο επαναπροώθησης στην Τουρκία μεταναστών και προσφύγων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν άσκησε βέτο κατά του σχεδίου, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ελληνική πλευρά επέκρινε την «υποκριτική» στάση των χωρών αυτών, επισημαίνοντας ότι δεν δέχονται πρόσφυγες με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, δεν συνεργάζονται για οποιαδήποτε λύση και την ίδια στιγμή κλείνουν τα σύνορα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητά να ληφθεί σήμερα απόφαση για το προσφυγικό, λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει απόφαση τότε θα πρέπει να επανέλθει η αρχική κατάσταση στα σύνορα, να ανοίξει ο Βαλκανικός Διάδρομος και να περάσουν οι ροές των προσφύγων.
Keywords
Τυχαία Θέματα