Δυσαρεσκεια βενιζελου για τους χειρισμους στουρναρα

08:54 11/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Τα αποτελέσματα του Eurogroup θα συζητήσουν σήμερα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί σε συνάντηση που θα έχουν, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του...
αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ιπποκράτους
για τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών στο Eurogroup της Δευτέρας. Βασική ένσταση από από την πλευρά Βενιζέλου είναι ότι ο Γ. Στουρνάρας απέφυγε να θέσει το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης, όπως προβλέπεται στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων.
Η διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ διαφαίνεται και από τη δήλωση που έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Ευάγγ. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.
Σύμφωνα με τη Φ. Γεννηματά, ο Ευάγγ. Βενιζέλος «παρουσίασε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, που ξεκινά από την εκτίμηση των νέων μακροοικονομικών δεδομένων και την ανάγκη να συμφωνηθεί η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία, ει δυνατόν και, πάντως, για όχι λιγότερα από δύο έτη».
Στην Ιπποκράτους επιμένουν πως ένα «τέτοιο συμφωνημένο πλαίσιο είναι απολύτως αναγκαίο, για να μπορέσουν να γίνουν με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο όλα τα επιμέρους βήματα και για το τρέχον, αλλά και για τα επόμενα έτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα